Ben jij klaar met je gepieker over hoe het beter kan?

Je rent door het leven en vergeet vaak te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Ondertussen voel je dat er meer voor je in het verschiet ligt. Dat het leven zo veel leuker, mooier, fijner, voller, beter kan. Maar hoe dan?

In de ratrace van onze maatschappij is het moeilijk om even stil te staan, het overzicht te krijgen en te voelen waar jouw mogelijkheden liggen. Je bent geleidelijk aan dat rad ingezogen en komt er niet zo maar uit.

Laat me je dit vertellen: het is niet gek wat je voelt. Er zijn heel veel mensen die beseffen: dit is niet wat ik wil. Maar niet iedereen heeft het lef om werkelijk stil te staan en te willen veranderen.

Jij wel. En jij kunt dit. Je moet alleen even weten hoe. Ik ga je daarbij helpen.

Chantal: “Dorien is als natuurcoach heel goed in het naar boven halen van informatie en wijsheid die al in je diepste kern aanwezig is. Het bos deed uitstekend dienst als metafoor, wat verrassende inzichten met zich meebracht.”

Het enige wat jij hoeft te doen, is beslissen dat je het anders wilt. Dat je zo veel meer waard bent dan het leven dat je nu leidt. Als jij nu kiest om je leven een zwiep te geven naar iets veel mooiers, dan gaan wij direct samen aan de slag.

Dat hoeft niet gelijk heel heftig; één boswandeling met mij tijdens coaching in de natuur kan jou al inzicht geven in waar de angel zit, waar je pijn, welke verlangens je diep in jezelf koestert en wat er nodig is om het leven te creëren dat jou zielsgelukkig maakt.

Coaching in de natuur

Een boswandeling met mij is dan ook niet zo maar een boswandeling.

 • Het is vertragen, voelen, verkennen, ontdekken, je laten verwonderen, je openstellen, de diepte in.

 • Het is de natuur haar werk laten doen. Door haar jou te laten spiegelen.

 • Het is toevalligheden en symbolen vertalen naar wat klopt voor jou.

 • Het is jezelf en de wereld om je heen (en daarbuiten) leren zien in een nieuw perspectief.

 • Het is contact maken met jezelf, de natuur en de wijsheid van het universum (als je dat wilt).

Het staat allemaal tot jouw beschikking! Je hoeft er alleen maar voor te kiezen.

Ik luister naar jouw verhaal
tussen de regels door, achter de woorden
Ik luister met mijn gevoel
En voel wat jouw energie me vertelt
Ik geef woorden aan jouw gevoelens
Maak inzichtelijk waar het werkelijke probleem zit
Ik connect the dots als het ware
zodat jouw chaos weer een overzichtelijk verhaal wordt
En jij verder kunt
En met een opgeruimd hoofd en opgelucht gevoel het bos weer verlaat.

Coaching in de natuur

Een ‘Bomen Over Jou’ bossessie is onderzoeken, voelen, ontdekken. Alles begint hier, bij jou, tijdens coaching in de natuur. Met tijd en ruimte maken voor jezelf. En je hoef het niet alleen te doen. De natuur spreekt, en ik help je vertalen.

Over de ‘Bomen Over Jou’ bossessie:

We spreken elkaar eerst kort telefonisch of online om te zien waar je staat en of ik je kan helpen.
We gaan samen het Mastbos in Breda in.
Ik neem graag de tijd voor je: een sessie duurt dan ook 2 uur.
In deze sessie krijgen we helder wat jouw verlangens zijn en wat die in de weg staan. Vaak denk je het wel te weten, maar zit er misschien wel meer onder dan je aan de oppervlakte zelf kunt zien.
Jouw eerste sessie kost 97 euro.
Op basis van deze sessie bespreken we direct wat jouw vervolgstappen kunnen zijn.

Na de bomen over jou bossessie

 • Heb jij helder welke verlangens er diep in jou sluimeren, ook degene die je misschien al veel eerder hebt weggestopt.

 • Word je duidelijk waar de schoen wringt; wat je tegenhoudt om je verlangens waar te maken.

 • Weet je welke stappen jij kunt zetten om je de teugels van jouw leven weer stevig in eigen handen te nemen en het leven te creëren waar je blij van wordt.

 • Maak je echt contact met jezelf en ga je ervaren hoe dat voelt en wat het je kan brengen.

 • Voel je hoe je contact kunt maken met jouw intuïtie en hoe je dat kunt inzetten in je dagelijks leven.

 • Voel jij je opgeladen en een stuk lichter.

 • Heb je antwoorden op vragen die je helpen om je leven weer te sturen in een richting die jou gelukkig maakt.

Wil je een werkelijke verandering in je leven?

Een bossessie brengt je vaak veel inzicht. Absoluut. Maar als je een werkelijke verandering in je leven wilt, dan zul je werkelijk aan de slag moeten met jezelf.

Daarom werk ik het liefst met trajecten. Omdat dat commitment – en mijn continue aanmoediging – je werkelijk aanzet tot het aanbrengen van veranderingen in je leven om het beter te maken. En je soms over een drempeltje helpen waar je zelf bij was gestopt.

Je leven aanpassen vraagt tijd en effort. Maar je hoeft het niet alleen te doen!

Emilie: “Het voelde voor mij altijd heel fijn, gewoon het bos in met Dorien en praten over wat dan ook. Alleen het wandelen en coaching in de natuur was al een stukje tijd voor mezelf, voet voor voet neerzetten in die omgeving was al heel goed. Altijd was het mooi op een diepe manier.”

Olga: “Dorien lijkt een perfecte manier gevonden te hebben om je te helpen je eigen kern te vinden door middel van mooie wandelingen in het betoverende Mastbos, goede gesprekken, maar ook stilte en meditatie… ”

Vragen & Antwoorden

Vooralsnog coach ik enkel in Breda. Als je van verder weg moet komen, kunnen we jouw sessies aanpassen. Bijvoorbeeld in plaats van 6 losse sessies vier wat langere. We komen samen vast tot een goede oplossing voor jou!

In principe maak ik geen afspraken voor 1 op 1 sessies in het weekend. Mochten er zwaarwegende redenen zijn waarom jij alleen in het weekend kunt, laat het me dan even weten. Dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

Ik ga altijd op pad, mits het echt onverantwoord is. Als het stormt buiten, of er sprake is van hevige sneeuwval of gladheid, dan verzetten we de afspraak gewoon. Regen is voor mij geen reden voor het cancelen van een afspraak. Sterker nog: je zult zien dat de weersomstandigheden eigenlijk altijd een functie hebben in de sessie.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op de plek waar we afspreken. (Stouwdreef 1, te Breda)

Het Mastbos is bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte is die aan de Willem van Oranjelaan (bus 6 richting Meerseldreef). Van daaruit loop je in een kwartiertje het bos in.

Ik ben aardig bekend in het Mastbos en ken de rustigere plekjes waar we wat privacy hebben. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er mensen voorbij komen, maar je zult ervaren dat dat minder storend is dan je nu denkt. Hoe vaker we samen op pad gaan, hoe beter jij je leert focussen op jezelf en hoe minder jij je laat afleiden door alles om je heen.