Houd jij jezelf nog vaak klein?

Jezelf uitspreken is spannend. In sommige gevallen zelfs ronduit eng. We zijn bang dat als we zeggen wat we denken, vinden en voelen anderen ons zullen afwijzen.

En dus praten we vaak mee. Knikken ‘ja’ als we een ‘nee’ voelen. Houden we ons op de vlakte wanneer iemand naar onze mening vraagt.

We doen onszelf daarmee te kort. Gigantisch.

Want als we niet uitspreken wat we werkelijk denken of vinden zeggen, maken we onszelf klein. We zeggen als het ware tegen onszelf: mijn mening is niet belangrijk. Daarmee zet je jezelf buitenspel, wijs je jezelf af. En dat doet vaak net zo veel pijn als wanneer je door een ander wordt afgewezen…

Wat als het anders kan?

Hoe zou het zijn als jij jouw waarheid zou kunnen uiten, precies op het moment dat het geuit mag worden? Hoe zou het zijn als jij je stevig genoeg zou voelen om te delen wat je voelt, denkt, ziet, vindt, zonder de angst dat de ander boos op je wordt of er vandoor gaat?

Het kan. In de vrouwencirkel ‘Just be You’ ga je ontdekken hoe.

Chantal: “Dorien is als natuurcoach heel goed in het naar boven halen van informatie en wijsheid die al in je diepste kern aanwezig is. Het bos deed uitstekend dienst als metafoor, wat verrassende inzichten met zich meebracht.”

Ik heb gemerkt dat veel vrouwen het lastig vinden om:

1. hun waarheid helder te voelen

2. hun waarheid te delen met een ander (vooral in een groep)

3. te gaan STAAN voor zichzelf

En toch zit daar vaak een (diep) verlangen. Omdat jezelf toestemming geven om te mogen spreken je heel veel kan opleveren…

Als jij jouw waarheid spreekt

kan er zomaar dit gebeuren:

  • Je voelt je waardevol, omdat je jezelf leert dat jouw mening en gevoel ertoe doen!

  • Je voelt je krachtig, omdat je voor jezelf opkomt en staat voor wie je bent en wat je voelt.

  • Je spreekt je steeds makkelijker uit en creëert op die manier het leven wat werkelijk bij je past.

  • Je ervaart dat mensen om je heen zich ook meer openen naar jou toe. Je contacten verdiepen zich.

  • Je voelt steeds meer liefde voor jezelf, omdat je er helemaal mag zijn.

Wil jij leren hoe je jouw waarheid vindt en kunt uitspreken? Dan ben je van harte welkom bij de maandelijkse vrouwencirkel op vrijdagmiddag in het Mastbos in Breda.

We wandelen samen een stukje, waardoor we helemaal tot onszelf komen. Daarna zoeken we een fijne plek waar we voelen en delen wat er speelt in ons.

Ik geef je een veilige bedding waarin je stap voor stap kunt leren en ervaren hoe het is als je je waarheid spreekt.

Dit kun je verwachten van de vrouwencirkel ‘Just be You’:

We wandelen samen een stukje het Mastbos in, waardoor we helemaal tot onszelf komen. Daarna zoeken we een fijne plek waar we voelen en delen wat er speelt in ons.

Ik creëer een veilige bedding waarin je op je eigen tempo kunt verkennen en ervaren wat het voor jou betekent om je waarheid te voelen en uit te spreken.

We gebruiken verschillende oefeningen om de waarheid in onszelf te ontdekken, zoals flowwriting, natuurcoaching en lichaamswerk: het voelen in je lijf.

Ik breng je daarin nét een stapje dieper dan je waarschijnlijk gewend bent, om echt bij jouw kern te komen.

Er is veel ruimte voor delen en naar elkaar luisteren, zonder dat we vervallen in oeverloos gekeuvel over koetjes en kalfjes. Hierdoor kun je snel naar de kern van je verhaal; dát waar het werkelijk om draait.

De groep is maximaal 6 personen groot, zodat het veilig voelt en er voldoende ruimte is voor iedere deelnemer.

Je betaalt per deelname 12,50 euro. De eerste keer kennismaken is gratis. De betaling vindt vooraf plaats via een Tikkie.

Ik plan de cirkels zo dicht mogelijk bij een volle maan, omdat het bij veel vrouwen in die periode heerlijk kan rommelen van binnen. Gegarandeerd genoeg stof om over te praten dus!

De data van de eerstvolgende cirkels zijn: vrijdag 26 januari, 23 februari, 22 maart, 26 april, 24 mei en 21 juni 2024. We starten om 13.00 uur en eindigen rond 15.00 uur.

Praktische informatie ontvang je in de week voor de cirkel via de mail of Whatsapp.

Nog even: de vrouwencirkel is een plek waar je op een zachte manier ontdekt wat jouw waarheid is, hoe het voelt om jezelf uit te spreken en daarmee kunt oefenen. Het is geen zelfhulpgroep.

De data van de eerstvolgende cirkels zijn:

vrijdag 23 februari
vrijdag 22 maart
vrijdag 26 april
vrijdag 24 mei
vrijdag 21 juni 2024

We starten om 13.00 uur en eindigen rond 15.00 uur.

Locatie:
Het Mastbos in Breda (verzamelen vóór het Boshuis aan de Stouwdreef 1)

Mijn eigen ervaring

“Mijn waarheid spreken is een groot thema in mijn leven. Mensen ervaren me wel eens als (te) direct. De een vindt dat prettig, de ander niet. Ik heb geleerd dat laatste op de koop toe te nemen.

Want ik heb ook ervaren wat het met me doet als ik mezelf ‘in toom’ houdt en mijn waarheid binnen in me. Zo voel ik nog de spijt van die ene keer in een vrouwengroep dat ik mijn mond besloot te houden in plaats van mijn ongenoegen kenbaar te maken. Het doet nog pijn als ik daaraan terugdenk.

En juist dat moment helpt me nu om steeds te zeggen wat ik werkelijk denk of voel. Zonder het te willen verpakken in een jasje van verzachtende woorden.

Want het uitspreken van mijn waarheid, mijn gevoelens en gedachten, mijn twijfels, mijn pijn, mijn ongenoegen en mijn vragen brengen me veel.

Het maakt dat ik me sterk voel. Ongelooflijk sterk. Omdat ik mezelf laat weten dat ik ertoe doe. Er mag zijn. En dat is het grootste cadeau dat ik mezelf kan geven. En ik gun het jou ook.”

Dorien

Sluit je aan?

2 + 1 = ?

Liselotte: “Dorien sluit goed aan bij wat er op dit moment te leren is voor jou. Een een grote kwaliteit hierbij is dat ze je dit zelf laat ervaren in plaats van dat ze je dit vertelt, waarbij veiligheid is gegarandeerd.”

Emily: “Het voelde voor mij altijd heel fijn, gewoon het bos in met Dorien en praten over wat dan ook. Het was een stukje tijd voor mezelf, altijd mooi op een diepe manier.”

Olga: “Dorien heeft me geholpen mijn eigen kern te vinden door middel van mooie wandelingen in het betoverende Mastbos, goede gesprekken, maar ook stilte en meditatie… ”

Vragen & Antwoorden

Des te beter! De cirkel is juist bestemd voor vrouwen die het moeilijk vinden om zich te uiten (in een groep). Weet dat ik er alles aan doe om te zorgen dat je je veilig voelt, zodat je op je eigen tempo kunt ontdekken wat werkt voor jou. Voel je welkom!

Ik ga altijd op pad, mits het echt onverantwoord is. Als het stormt buiten, of er sprake is van hevige sneeuwval of gladheid, dan gaat de cirkel niet door. Ik laat dat uiterlijk om 20.00 uur op de donderdagavond voor de cirkel weten, via de mail en Whatsapp.

De cirkel is in het Mastbos in Breda. We verzamelen vóór het Boshuis aan de Stouwdreef 1 te Breda. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op de plek waar we afspreken. (Stouwdreef 1, te Breda)

Het Mastbos is bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte is die aan de Willem van Oranjelaan (bus 6 richting Meerseldreef). Van daaruit loop je in een kwartiertje het bos in.

Ik ben aardig bekend in het Mastbos en ken de rustigere plekjes waar we wat privacy hebben. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er mensen voorbij komen, maar je zult ervaren dat dat minder storend is dan je nu denkt. Hoe vaker we samen op pad gaan, hoe beter jij je leert focussen op jezelf en hoe minder jij je laat afleiden door alles om je heen.

Vooralsnog coach ik enkel in Breda. Maar als je een groepje vrouwen hebt die op een andere plek aan de slag wil, laat het me dan gerust weten!