Je hart volgen voelt niet altijd direct goed

Dorien en haar hond Boef.

Blijf voelen, dan zit je altijd goed!

Ik had twee allerliefste wensen:
1. wonen in het bos2. een hondDie tweede hartenwens is nu onverwacht in vervulling gegaan. Iemand zei: “Je zult nu wel dolgelukkig zijn!” Ja, dat had ik ook verwacht.Maar het voelde even anders in het leven van alledag…Om de twee uur naar buiten met dat beest. Die dan net zo vrolijk op het moment dat je naar binnen stapt op de keukenvloer gaat zitten plassen… De nachten die ineens weer gebroken zijn. Tot 01.00 uur ’s nachts zitten voor de bench om hem rustig te laten gaan slapen… Om er vervolgens om 06.45 uur weer uit te moeten voor de eerste uitlaatronde. Leuk is anders. Ik ging bijna twijfelen aan mijn eigen hartenwens…

Baan opzeggen

Ander verhaal: een lieve vriendin van me heeft deze week spontaan haar baan opgezegd. In de dagen er naartoe was ze gespannen, terwijl ze hoopte al een soort van opluchting te voelen. Die kwam gelukkig wel direct op het moment dat het hoge woord eruit was.Waarmee ik maar wil zeggen: soms kunnen we diep van binnen voelen wat het beste is voor ons. Maar dat wil niet zeggen dat je direct een diepe vorm van tevredenheid voelt als je de betreffende stap zet. En dat is oké.

Volg je hart

Je hart volgen voelt niet altijd direct kloppend. Je hart volgen gaat soms met horten en stoten. Maar als je goed naar binnen duikt, zal je elk moment een diep weten, een vol vertrouwen kunnen opmerken dat jou vertelt dat de stap die je zet de juiste is. En dat is dan even alles wat je hebt.

Geef niet te snel op!

Geef niet te snel op als jouw gevoel bij een nieuwe stap tegenvalt. Blijf voelen, voelen, voelen. Telkens weer opnieuw. Dan zit je altijd goed.
Zeg je na het lezen van deze mail: “Jij hebt makkelijk praten met je voelen, voelen, voelen! Maar hoe doe ik dat in vredesnaam?” Check dan de post op Instagram, waarin ik je 5 super simpele tips geef om weer contact te maken met je lijf.