Wie ben jij in een vriendschap of relatie?

Vertrouwen

Hoe ben jij in een vriendschap of relatie? Kies een van de paddenstoelenduo’s hiernaast en ontdek hoe jij jouw relaties nog waardevoller kunt maken.

Zo werkt het:

  1. Kies een foto die direct jouw aandacht trekt.
  2. Scrol naar beneden om de boodschap achter de door jou gekozen foto te lezen.
  3. Voel wat de woorden met je doen. Ze kunnen je verwarmen, irriteren, emotioneren of misschien helemaal niet raken. En alles is goed. 😉
  4. En wil je een geschreven boodschap ontvangen helemaal voor jou alleen? Doe dan mee met de WINactie! Je leest er alles over onderaan de pagina. Scrollen maar!

Een relatie met jou is nooit saai.

Je bent een kleurrijk figuur, gepassioneerd, vurig. (En daardoor ook licht ontvlambaar.) Als je een relatie hebt met jou dan is het nooit saai. Je houdt van feesten, van jezelf uitdossen, van plezier maken, gek doen. Je houdt van het leven.

En omdat je zo gepassioneerd kunt zijn in je positieve emoties, ben je het net zo goed ook in je negatieve emoties. Dus je bent ook gepassioneerd als het gaat om jouw waarheid, of over het kunnen en mogen laten zien van jezelf. En als je samen bent met iemand die jou niet wilt zien, of die jou niet die aandacht en bevestiging geeft, dan kan de vlam wel eens in de pan slaan. Dat kan je behoorlijk irriteren: je ziet jezelf en je ziet jezelf goed. En je wil ook gezien worden.

Laat ons je een vraag geven waarover je je mag buigen de komende tijd: Mag jij van jezelf ook jouw donkere kanten laten zien? En zie jij die van jezelf ook? Want als je dat voor elkaar krijgt, lieve gele vurige gepassioneerde paddenstoel, dan sta jij écht in je kracht. En dan kan ook jouw positieve gepassioneerdheid voller bloeien, zonder de angst dat je negatieve kenmerken je positieve imago naar beneden haalt.

Mensen zullen makkelijk contact met je maken.

Jij laat je makkelijk zien. Mensen mogen van jou gerust je kwetsbare kant zien. Die dingen waar je zelf misschien niet zo trots op bent, maar waarvan je ook zegt: die kanten horen bij mij en die mogen er zijn. Dat ben ik óók. En dat is een hele gezonde instelling.

Je mag wel wat gaan onderzoeken of het op álle momenten voor jou verstandig is om zo veel van jezelf te laten zien. En daarmee willen we niet dat jij jezelf gaat verstoppen of krampachtig gaat onderzoeken waar je wel en niet jezelf kan zijn. Maar dat je beseft dat het laten zien van jouw kwetsbaarheid ook een keerzijde met zich meebrengt…

Het enige wat wij willen zeggen is: je kwetsbaarheid laten zien is fantastisch en het maakt je menselijk. Mensen zullen ook makkelijk contact met je maken. Maar soms is het nodig en zinvol om je kwetsbaarheid even bij jezelf te houden.

Vergeet niet de diepte die jij bezit.

Van de ene kant lijk je een persoon die heel erg open is, die alles laat zien. Maar dat is eigenlijk een soort masker – en dat weten alleen de mensen die jou echt goed kennen. Het is een manier van jou om contact te maken met anderen, maar het lijkt wat oppervlakkig soms. Een beetje ‘plat’.

Je doet alsof je jezelf laat zien en stiekem vergeet je de hele diepte die jij bezit. En misschien is die diepte voor jezelf niet eens zichtbaar of vatbaar. Dus het is niet gek dat je jezelf op deze manier aan de wereld laat zien.

We nodigen je graag uit om eens onder de oppervlakte bij jezelf te gaan kijken wie je nou werkelijk bent. Wat er nog meer verscholen zit, achter dat wat je aan de buitenkant laat zien. Want er zit een prachtige parel in jou, een prachtige kracht die je nog helemaal niet gebruikt, waar je misschien nog geen contact mee hebt.

Dus ga eens rustige momenten creëren – misschien in de natuur – waarop je heel voorzichtig eens gaat onderzoeken wie jij nu werkelijk bent en welke diepte er nog in jou verscholen zit. Een diepte die nog veel meer naar de oppervlakte mag komen. Die jou veel volwaardiger, wijzer en een persoon in eenheid kan maken. Dat is jouw opdracht; om jou eigen diepte te gaan ontdekken, zodat je die ook naar buiten toe kan uitstralen. En wat je dan merkt is dat jouw relaties en vriendschappen veel meer waarde krijgen, veel rijker worden.

Je bent de moeite waard, ook al voel je je misschien klein.

Je bent geneigd om in een relatie of vriendschap mensen een beetje te overschaduwen. Je maakt jezelf wat groter om te voelen dat je de moeite waard bent. En dat is eigenlijk echt niet nodig.

Je bent vol de moeite waard. Ook al voel je je misschien klein. Je hoeft je niet groter te maken dan je bent vanuit de angst dat je niet goed genoeg bent voor die ander en zijn vriendschap of liefde. Weet dat.

Als jij jezelf toestemming geeft om gewoon jezelf te zijn, dan zal je zien dat die ander ook veel meer ruimte krijgt om zichzelf te zijn. En wat er dan gebeurt, is dat er een relatie of vriendschap ontstaat op basis van gelijkwaardigheid, eerlijkheid en oprechtheid.

Als jij je kwetsbaarder opstelt, kleiner opstelt, dan gaat de ander dat ook doen. De ander voelt zich dan ook veiliger om zichzelf te laten zien. Vanuit daar een vriendschap of een relatie aangaan, dat is zo veel meer waardevol dan wanneer je je voordoet als beter of groter dan wie je bent. Voel maar.

Winnen!

In de maand november geef ik 5 intuïtief geschreven boodschappen weg! Wil jij een helemaal op jou persoonlijk toegespitste geschreven boodschap ontvangen? Laat dan in onderstaan contactformulier je gegevens achter. En omschrijf zo helder mogelijk de vraag die je graag beantwoord ziet.

Een vraag kan bijvoorbeeld zijn:

  • Ik twijfel of deze baan nog bij me past; staat er iets mooiers op me te wachten?
  • Mijn relatie loopt stroef, wat kan ik doen om het beter te maken?
  • Mijn zoon van 5 lijkt niet gelukkig. Wat zit hem in de weg? (Bij een vraag over een kind/huisdier graag ook de naam een geboortedatum vermelden.)

Ik kies uit alle inzendingen 5 vragen die ik ga beantwoorden. Als je vraag niet is uitgekozen, ontvang je toch een presentje. Je wint dus altijd!

Ik doe mee met de winactie!