Wat is natuurcoaching ?

Bij natuurcoaching laat je jezelf spiegelen door de natuur. Je maakt een kunstwerk/stilleven van natuurlijke materialen over een thema dat speelt in je leven, of je laat je bewust spiegelen door alles wat je tegenkomt op je wandeling. Die reiger in het water, de harde regenbui, de omgevallen boom op je pad: ze kunnen je allemaal wat vertellen over jouw leven op dit moment.

Natuurcoaching werkt met beelden. Hierdoor kun je de situatie waar je mee worstelt van een afstandje bekijken, uit je beperkende gedachtencirkels stappen en de situatie vanuit een geheel ander perspectief bekijken. Omdat deze nieuwe beelden direct met het onderbewuste communiceren, leveren zij vaak bijzondere nieuwe inzichten op!

Wanneer natuurcoaching?

Met natuurcoaching kun je allerhande thema’s uit je leven onderzoeken. Werk, relaties, liefde, vriendschappen, een gebeurtenis uit het verleden, jouw rol als ouder, een nieuwe stap in je persoonlijke ontwikkeling… Wat dan ook!

Voor een coachingssessie in de natuur hoef je geen natuurkenner te zijn, zelfs geen natuurliefhebber. Het helpt natuurlijk wel. 😉

Het bos helpt enorm om even los te komen van het leven van alledag. Tegelijk heeft de natuur een rustgevende en helende werking. Mijn ervaring is dat mensen vaak gespannen en verward het bos inlopen en er weer ontspannen en met nieuwe inzichten uit komen.

Spreekt dit je aan? Dan ben je van harte welkom!

De mogelijkheden

1-op-1 sessie

Wil je aan de slag met jezelf? Heb je een hulpvraag waar je zelf niet uitkomt? Dan ben je vast geholpen met een individuele sessie. Hier kun je snel de diepte in, naar de kern van de situatie waarin je zit.
Jouw investering voor een sessie van 1,5 tot 2 uur is 80 euro.

Groepssessie

Elke laatste woensdag en elke eerste vrijdag van de maand is er een groepssessie in het Mastbos in Breda. De ene keer staat een bepaald thema centraal, een andere keer doen we wat oefeningen om dichter bij ons gevoel te komen, een volgende keer proberen we contact te maken met ons zesde zintuig…

De wandeling start op woensdag om 09.30 uur en op vrijdag om 15.00 uur. De sessie duurt 1,5 tot 2 uur. De groep is maximaal 8 mensen groot. Jouw investering is 30 euro. Wil je eerst een keer komen ‘proeven’? Dan krijg je 1o euro korting.

Themawandelingen

Puur Natuur Coaching organiseert ook geregeld wandelingen in het Mastbos in Breda. Meestal staat bij elke wandeling een thema centraal, waar je zelf mee aan de slag gaat. Houd voor de eerstvolgende datum de agenda op mijn homepage of mijn Facebookaccount in de gaten. Ook via mijn inspiratiemails houd ik je op de hoogte.

Weekends

Wil je meer? Kijk dan eens bij mijn Terug naar je Zelf weekends.

Contact

Wil je meer weten of je direct opgeven? Neem dan contact met me op, dan gaan we snel aan de slag!

Zij gingen je voor:

“Dorien is een fantastisch persoon. Hoe zij gebruik maakt van de natuur, weet te verwoorden wat er speelt en alleen al haar prachtige verschijning doet ervoor zorgen dat je je thuis voelt bij haar.”

Nienke

“Dorien heeft me geholpen rust te vinden, rust in mijn hoofd én in mijn lijf. En daarmee kan ik beter bij mezelf blijven en laat ik me minder mee slepen door alles om me heen. De sessies waren in het bos, een heerlijke en fijne plek om dichtbij jezelf te komen. Dank Dorien!”

Margriet

“Ik heb een coachingstraject gevolgd bij Dorien en heb veel inzichten mogen ervaren. Dorien is heel goed in het naar boven halen van informatie en wijsheid die al in je diepste kern aanwezig is. De omgeving van het bos heeft een positieve bijdrage geleverd aan het hele proces maar deed ook uitstekend dienst als metafoor, wat verrassende inzichten met zich meebracht. Dorien heeft me echt geholpen om een aantal zaken helder te krijgen waardoor ik een enorme stap voorwaarts heb kunnen maken en ze doet dit zo vanuit haar hart! Ik ben zo dankbaar dat ik dit samen met haar heb kunnen doen! Ik gun dit iedereen! Dankjewel lieve Dorien!”

Chantal