De magie van de natuur

Voor het eerst in lange tijd loop ik in het bos en kan ik er weer echt van genieten. Een aantal weken was het anders. Waar ik voorheen direct wanneer ik het bos in stapte of fietste een ontspannen gevoel ervoer van ‘alles is goed’, was dat een tijdje niet zo.

Misschien kwam het door de komst van onze pup Boef, die sinds 2 maanden deel uitmaakt van ons gezin. Want sinds ik met die hond in het bos loop, ben ik vooral bezig met hem, of met de mogelijk andere honden die we tegenkomen. Daardoor lukte het op de een of andere manier niet om zelf helemaal aanwezig te zijn en te kunnen genieten van dat wat de natuur me kan bieden.

Tot vandaag.

Want nu liep ik het bos in – met Boef. En ineens voelde ik het weer; dat gevoel van ‘even niets hoeven’. Ik hoorde de bladeren weer ritselen in de wind. Ik zag de bomen die ontploft waren; de felgroene bladerdaken waar het zonlicht warm op scheen. Ik rook de geur van de dennenbomen, de lente op haar best, de zomer in aantocht.

En ik voel hoe enorm ik dit gemist heb.

Ik heb gemist dat ik een plek had waar ik helemaal tot rust kan komen. Waar ik alleen maar hoef te ZIJN. Waar ik even kan nadenken over waar ik sta en voelen wat ik werkelijk nodig heb. Waar ik weer mijn beide benen op de grond voel en mijn hoofd weer even leeg wordt.

Een plek waar alle worstelingen die spelen in mijn leven op dit moment wegvallen, zonder dat ik er iets voor hoef te DOEN. De plek waar ik even helemaal ‘los’ kan zijn van het leven van alledag, van de wereld die nooit stilstaat.

Hier liep ik dan. En alles was goed. En ook nu, een paar uur later, voel ik de warmte van de zon en de ontspanning die ik ervoer nog. Het zit in me.

Ik ben dolblij dat ‘het’ er weer is, dat magische gevoel wat de natuur kan brengen. Dít is waarom ik heb gekozen voor mijn werk. En dit is wat ik anderen heel graag ook wil laten ervaren: die kracht van de natuur om even te kunnen en mogen inzoomen bij jouw lichaam, bij jouw leven zoals het nu is. Die je laat voelen wat er wérkelijk toe doet.

Ik kan je niet uitleggen hoe dat werkt of hoe het voelt. Ik kan het je wel laten ervaren.

Weet jij even niet meer waar je staat, wat je voelt, of welke volgende stap je wilt zetten in je leven? Of wil je je ‘gewoon’ even heerlijk ontspannen voelen? De natuur helpt je graag. En ik ook.

Ga ik je zien?