Boodschap achter de lentebloesems

Inzichten

Eens in de zoveel tijd neem ik aan aantal foto’s in de natuur, om er daarna intuïtieve boodschappen bij te schrijven. Vandaag deze mooie lentebomen tegen een blauwe hemel. Welke foto trekt jouw aandacht?

Heb je een keuze gemaakt?

Lees dan hieronder de boodschap achter jouw foto.

Inzichten

Foto 1

Als je deze foto gekozen hebt, dan voel je je eigenlijk best wel opgeruimd. Je ziet je plaats in het geheel van de wereld en wat daar gebeurt en wat jouw ruimte daarin is, of welke rol je daarin speelt, of niet speelt. Je hebt een heel duidelijk overzicht en daarom is het voor jou ook makkelijk om de rust te bewaren. Om je gewoon te kunnen focussen op jezelf en wat voor jou van belang is. Je gezin, je werk, of wat dan ook. Dat geeft een heel opgeruimd gevoel.

Je hebt ook de neiging om de dingen die niet zo goed passen in dit beeld, op te ruimen. Je houdt van overzicht. En dat maakt je ook een klein beetje rigide, of minder flexibel. Want je vindt al snel dat wat onaangekondigd op je pad komt irriteert of lastig is.

Wat we je willen meegeven vandaag is dat het oké is als je soms even niet het overzicht hebt. Dat het oké is om af en toe even te checken of dat wat je ziet als de waarheid, klopt. Of dat er misschien ook andere opties zijn. Als je zo stáát in jouw waarheid, geeft dat een heel stevig gevoel. Maar dan kan het wel eens zijn dat je dingen mist die jouw leven nog voller, vollediger en rijker kunnen maken.

Dus zorg dat je in je vasthouden aan ruimte en jouw werkelijkheid ook oog houdt voor nieuwe dingen, voor spontane dingen. Kijk of je naar dingen die je lijken te verstoren kunt kijken als een kind met een nieuwsgierige blik. Dat kijkt wat dít dan weer is. En wat deze inzichten jou misschien kunnen bréngen. In plaats van dat het alleen maar jouw rust komt halen.

Dus in je onrust mag je op zoek gaan naar het speels ontdekken, op avontuur gaan. En dan zal je merken dat – als je dat voldoende oefent  – zelfs die dingen die je nu nog uit balans kunnen brengen, oké zijn. En dat het een soort hobby wordt om al het nieuwe op je pad te onderzoeken en die wel of niet te integreren in je leven. Veel plezier daarmee, lieve kind.

Inzichten

Foto 2

Hoewel je het leven positief beleeft, merk je soms dat je het overzicht een beetje kwijt bent. Het lijkt alsof je dagen en je nachten zo vol zitten. En eigenlijk zijn dat alleen maar gedachten in je hoofd. Eigenlijk is het alleen maar jouw hoofd, je ratio, je verstand dat vol zit met gedachten over wat kan zijn, wat moet zijn, wat hoort te zijn en vragen als ‘waarom is het niet zoals ik had verwacht, of zoals het voor mij het prettigst is’?

Dus jouw hoofd zit vol en je hebt  het gevoel dat je het overzicht kwijt bent. Maar kijk eens naar de volheid van jouw leven. Kijk eens naar hoe rijk jij bent. Niet in financieel opzicht, maar rijk als in: wat heeft het leven jou allemaal te bieden of te brengen? Wat voor mooie dingen komen er op jouw pad? Hoe veel dingen zijn er in jouw leven waar je enorm dankbaar voor mag zijn? Hoe veel liefde is er in jouw leven? Welke inzichten krijg je?

Je zult merken als jij je aandacht verlegt naar die fijne zaken en steevast bewust jouw aandacht daar naartoe stuurt, zorgen en twijfels en anderen gedachten die jou uit balans brengen steeds minder hard roepen om jouw aandacht. Dus kijk of jij jouw aandacht bewust kunt sturen naar de volheid van jouw leven, de dingen die jouw leven de moeite waard maken en voldoening geven. En geniet van deze inzichten lieve kind.

lentebloesem

Foto 3

Als je deze foto hebt gekozen, dan heb je soms het gevoel dat je er maar een beetje op los leeft. Dat je vooral reageert op wat er in jouw leven voorbij komt en je eigenlijk een duidelijk doel mist. Het is allemaal erg gezellig, maar soms mis je dingen. En dat komt omdat je je laat leiden door dingen buiten jou. Dat maakt dat jouw aandacht heel erg verdeeld is. Naar de dingen die niet direct binnen in jou zijn. Dus jouw aandacht vliegt van her naar der, omdat er genoeg om aandacht aan het schreeuwen is in de wereld.

Kijk eens of je jouw aandacht heel bewust naar binnen kunt leiden. Naar de dingen die spelen ín jou. En je zult merken – als dat lukt – dat je meer in jezelf gaat zitten als het ware. Dat je je minder laat afleiden door alles om je heen. Dat je je steviger gaat voelen door deze inzichten. Dat je als het ware bij jezelf kunt zijn en vanuit jezelf dat leven tegemoet kunt gaan.

Vergeet niet dat jij degene bent met de touwtjes in handen wat jouw leven betreft. En misschien denk je nu wel: ik vind het eigenlijk best plezant hoe ik mijn leven leid. En dat klopt ook. Want je bent een positief ingesteld persoon en je bent nieuwsgierig, ook naar anderen en wat er gebeurt en naar nieuwe dingen op je pad.

Maar als je op zoek bent naar meer diepgang, naar een gevoel dat je je leven in de hand hebt en dat je  duidelijk en helder voelt wat je voldoening geeft, dan mag je de switch gaan maken. De switch naar bewust opmerken wanneer je aandacht weer alle kanten op vliegt, omdat iedereen en alles om je heen om aandacht vraagt. En dan kun je bewust ervoor kiezen om jouw aandacht aan jezelf te besteden. Om jezelf te gaan ‘zitten’ en te voelen wat er leeft in jou. En te voelen waar jouw wensen en verlangens zitten, zodat je wensen en verlangens die jouw leven een doel geven waar je als één geheel voor kan gaan. Het doel geven aan je leven.

Je zult merken als je dat doel, die passie gevonden hebt, als je heel duidelijk voelt wat je hier te doen hebt en waar jij blij van wordt, waar je voldoening van krijgt, dat je leven dan ineens een stuk rijker gaat worden door deze inzichten. En dat je veel meer gefocust kunt zijn en bent, waardoor je het gevoel krijgt dat je een meer heel persoon bent. Een stevige persoonlijkheid die weet waarvoor hij staat en die daar ook voor wil gaan. En, boy, dat is de moeite waard. Durf je het aan?

Note: Wil je leren hoe je dat doet, dat ‘zitten in jezelf’ en van daaruit heel bewust je leven leiden? Ik leer het je graag in het traject Dichter en dichter bij jezelf zijn.

lente

Foto 4

Er staat iets te ontluiken bij jou. Er staat iets nieuws voor jouw deur. Het lijkt alsof je de de afgelopen tijd een transformatie hebt ondergaan. Dat wil zeggen dat je gegroeid bent en dat je inzichten hebt gekregen in of jouw leven zoals je het leefde de moeite waard was en of er dingen zijn die je anders wilt doen. En het lijkt alsof je daarin een innerlijk besluit hebt genomen. Een beslissing die maakt dat je nu ten opzichten van twee jaar geleden anders in het leven staat. En dat je het besef hebt: ‘Ja, hier doe ik het voor. Hier wil ik voor gaan.’

Deze inzichten zijn natuurlijk heel fijn, maar ook heel spannend. Want als je iets in je leven totaal anders gaat doen, als je leven een andere richting krijgt, of als je zelf anders als persoon in je leven staat, dan is dat ook spannend. Spannend omdat het allemaal nieuw is. Alsof je als kleuter voor het eerst naar school gaat.

Er zijn dingen veranderd. Je bent gegroeid. Je bent eigenlijk een ander mens geworden. En dat klinkt groter dan het voelt misschien, maar het is daadwerkelijk zo dat er een nieuwe fase in jouw leven is aangebroken. Een fase die veelbelovend is.

Je gaat meer leven naar jouw waarheid en je meer focussen op wat jij belangrijk vindt. Je hebt iets gevonden wat je belangrijk vindt. Je hebt iets gevonden waar jij je tijd en je energie aan wil besteden. En dat is prachtig, lieve kind. Geniet van de reis en weet dat je niet alleen staat. Weet dat er voldoende liefde en zorg en steun om jou heen is. Als het niet is van de mensen om je heen, dan is het wel van ons hierboven. Geniet van de inzichten en je reis lieverd, het brengt heel veel moois op je pad.