Boodschappen achter winterse tafereeltjes

aandacht

Welke van de 6 winterse tafereeltjes hiernaast trekt jouw aandacht?

Een keuze gemaakt?

Lees dan hieronder de verborgen boodschap van de dag achter jouw foto.

aandacht

Foto 1

Als je deze foto gekozen gekozen hebt, dan voelt het misschien wel of er nu heel veel op je pad is, wat allemaal aandacht vraagt. Eigenlijk lijkt het alsof alles wat je ooit in de kast hebt weg hebt gestopt – omdat je er toen geen zin, geen tijd, geen energie voor had – nu ineens als een duveltje uit een doosje weer uit die kast op plopt. Er komen allerlei duveltjes uit allerlei doosjes. En het lijkt heel veel.

Eigenlijk vraagt voor jou gevoel alles ook aandacht en wil je het liefst alles oplossen om zo de rust weer in de tent te krijgen. Want rust in de tent is rust in het hoofd. Maar dat is een misvatting. Eigenlijk denken we heel vaak dat we rust krijgen als we eerst dit hebben gedaan, dat hebben afgevinkt, zus hebben opgeruimd en al onze taakjes in het huishouden hebben gedaan. Maar rust is eigenlijk altijd voor het grijpen. Rust is iets waar je zelf voor kunt kiezen. Zelfs als de vaat nog niet gedaan is en zelfs als je administratie nog niet op orde is. Misschien wel juist dan…

Als je een taak voor je ziet waar je een beetje tegenaan hikt, voel dan eens in je lijf of het daadwerkelijk de bedoeling is om deze taak op dit moment te doen. Het zou zo maar kunnen dat je lijf iets heel anders zegt. Je bijvoorbeeld vraagt om juist datgene wat zo loopt te dringen even te negeren. Om even heel bewust te kiezen voor jouzelf en jouw rust. Opdat je daarna weer verder kunt gaan met taken vervullen.

Weet ook dat niet alles wat vraagt om jouw aandacht die aandacht niet daadwerkelijk waard is. Dus kijk bij elke taak of het echt belangrijk is dat het nu gebeurt of dat je misschien kunt zeggen: ‘Ach ja, je bent net als die 1001 andere taken die nog op me wachten’.

De boodschap van deze foto is: er is altijd wel iets te doen. Er is altijd iets wat je kunt verbeteren of afronden, of wat om een andere reden je aandacht vraagt. Weet dan dat jij degene bent die bepaalt wat daadwerkelijk MOET gebeuren. De bedoeling is dat je je bewust wordt van je keuze. En je bewust wordt dat niet alles wat roept om jouw aandacht jouw aandacht ook daadwerkelijk waard is. Kies met een liefdevol en zacht hart. En kies what’s best for you.

aandacht

Foto 2

Als je deze foto gekozen hebt, dan ben je op dit moment in een soort van ruststand. Je bent heel goed in staat om jezelf die rust ook te gunnen. Om als het ware even mee te gaan in de winter en de winterslaap die zo goed past in dit seizoen. Je houdt ondertussen wél een paar antennes buiten je grot, om niet helemaal het contact te verliezen met de buitenwereld.

Je voelt dat het goed is voor jou om even je terug te trekken en even je rust te pakken. Gewoon maar te zien wat er komt, dat als vanzelf op te laten ploppen. En vanuit die rust te besluiten of dit iets is waar je nu iets mee wilt, of dat je het lekker laat liggen tot jouw winterslaap weer voorbij is. Om er op het moment dat je weer in de actietiestand komt, met al je aandacht mee aan de slag te kunnen gaan.

Dus eigenlijk doe je het wel heel erg goed voor jezelf en dat is ook het belangrijkste; dat je voor jezelf voelt dat het tijd is om te rusten, dat je nood hebt aan dat terugtrekken, dat in jezelf zijn dat in jezelf keren. Blijf het doen zoals het goed voelt voor jou. En als mensen beginnen te trekken aan die antennes, zorg dan dat je vanuit jouw rust, vanuit jouw lichaam en gevoel de dingen doet, of niet.

Foto 3

Als je deze foto hebt gekozen, dan is de wereld op dit moment overzichtelijk, maar ook zwaar. Je voelt een soort van collectieve last van de periode waarin we nu leven. En die collectieve last die betrek je op jezelf. Je verwart deze last met iets van jou. Terwijl de last die je ervaart, niet enkel jouw sores is. De last die je ervaart is de collectieve energie die er nu heerst.

Wat je kunt doen om jouw klachten op dit moment te verzachten, is heel bewust gaan voelen of jouw spanning of je gevoel van stress of angst, wel écht jouw spanning en gevoel van stress of angst is. Het kan namelijk gemakkelijk zo zijn dat je gewoon binnenkrijgt wat er als het ware heerst op dit moment. Wat veel mensen nu energetisch in haar greep houdt.

Dus als je last ervaart in de vorm van stress, woede, frustratie, angst, voel dan even diep in je buik (je mag je handen ook even op je buik leggen), hoe het daar voelt. Zit daar ook die stress en die spanning? Of komt daar een soort van ‘alles is goed reactie’ vandaan?

Dit is iets wat je elke dag even mag doen; even intunen bij jezelf. En voelen hoe het met jóu gaat. En kijk of je het onderscheid kunt maken tussen jouw gevoelens en emoties en die van de wereld om je heen. Elk moment dat jij bij jezelf voelt dat het met jou eigenlijk wel goed gaat, sta je steviger bij jezelf en kun je makkelijker loslaten wat er om je heen gebeurt. Alles wat van buitenaf komt en bij jou naar binnenkomt, kun je dan makkelijker in die zin bekijken, observeren. En daarmee alleen al haal je de zwaarte, de last van jouw schouders.

sneeuw

Foto 4

Als je deze foto hebt gekozen dan is het tijd voor jou om wat dingen af te schudden. Dan mag je beseffen dat je je helemaal hebt laten ondersneeuwen door dingen buiten jou. Door mensen die wat van je vragen, je werk, of je (zorg)taken binnen je gezin. Eigenlijk voel je dat het een beetje te veel is geweest en dat je als het ware jezelf een beetje hebt weggegeven.

Het is tijd om alles weer van je af te schudden en op zoek te gaan naar wie je daadwerkelijk bent en wat je uiteindelijk wilt. Wat zijn jouw wensen en jouw verlangens en hoe wil jij die in de wereld zetten? Het is de hoogste tijd om het heft weer zelf in handen te nemen. Om jezelf te ontdoen van alle last en vraag van buitenaf. Dus herpak jezelf.

Je zult zien dat je zodra je kiest voor jezelf en jouw welzijn, dat je je sterker gaat voelen dan ooit. Besluit om vanaf dit moment enkel weg te geven wat je te geven hebt. Niet meer. Als je deze foto gekozen hebt, is het tijd om te kiezen voor jou. Dat lijkt heel eng, maar is eigenlijk de enige keuze die je nu kunt maken om weer vól in het leven te kunnen staan. Veel moed en geniet van de stappen die je zet.

winter

Foto 5

Als je deze foto gekozen hebt, dan geniet je volop van de kleine dingen die het leven jou nu biedt. Het is bijna alsof je geen enkele last ervaart van de periode waarin we nu zitten. Je houdt je lekker bezig en er is genoeg in jouw kleine wereld op dit moment waar je van kunt genieten en wat je laat voelen dat je leeft.

Eén ding willen we je meegeven. Vraag jezelf eens af of dit een oprecht genieten is van het leven, of dat je misschien hiermee de stilte probeert te ontlopen. Het is geen verwijt, maar het is goed voor jezelf om af en toe ook even stil te staan en in stilte en in rust te genieten van je binnenwereld. En waarschijnlijk krijg je er dan nog iets bij waar je leven rijker van wordt.

Door je niet enkel te laten vervullen met uiterlijkheden en activiteiten en dingen die buiten jou gebeuren, maar ook af en toe die stilte in je innerlijke wereld in te durven duiken, gaat jouw gevoel van vervulling alleen maar toenemen. Het wordt eigenlijk een soort van én-én; een win-win situatie. Je kunt gaan genieten van zowel de dingen die het leven jou biedt buiten jou als de dingen die jouw innerlijke leefwereld jou biedt. Dus geniet en ga op avontuur en laat je verrassen door wat er op dieper niveau nog voor jou weggelegd is.

aandacht

Foto 6

Als je deze foto hebt gekozen, dan lijkt het alsof jouw pad versperd is. Dan lijkt het alsof dat ene pad wat jij dolgraag wilt lopen op dit moment even niet toegankelijk is. Weet dat dat oké is. Weet dat als nu een deur voor je dichtgaat of dicht is, dat dat dan ook de bedoeling is van dit moment. En voel dan even voor jezelf of er iets is wat op dit moment meer aandacht vraagt, dan het lopen van dat ene pad. Misschien is er op dit moment eigenlijk heel diep van binnen meer behoefte om even stil te staan en even bij te tanken. Een korte winterslaap als het ware. Kun je die jezelf gunnen?

Of misschien is het een uitnodiging om eens even om je heen te kijken om te zien welke andere paden er nog zichtbaar worden voor jou waar je eigenlijk voorheen niet aan had gedacht, of die je helemaal nog niet had opgemerkt.

Dit is een periode met kansen. Een periode waarin je even stil mag staan en goed mag voelen of er nog iets anders is dan het pad dat jij voor ogen had. Dus kijk maar wat de wereld voor jou nog te bieden heeft. Of wat het universum je nog meer aanreikt naast het pad wat jij in gedachten had. Ga maar op avontuur. En laat je verrassen.