Boodschappen achter de lenteknoppen

Luchtigheid

De lente is in aantocht! En er zitten weer bloesems aan de bomen. Daar moeten toch haast wel boodschappen achter schuilgaan? En warempel…

Welke van de hiernaast afgebeelde bloesems trekt jouw aandacht?

Heb je een keuze gemaakt? Lees dan hieronder de verborgen boodschap van de dag achter jouw foto. En laat me even weten of de boodschap hout snijdt voor jou. Dat vind ik dan weer leuk om te horen. 🙂

lentebloesem

Foto 1

Als je deze foto hebt gekozen, dan is het tijd. Tijd om naar buiten te gaan, tijd om uit je schulp te kruipen, tijd om de prachtige bloem die in jou schuilt naar buiten te brengen. Na een lange winterslaap, is het nu het moment dat je jezelf toestaat om weer voorzichtig verder te kijken dan je eigen ‘ik’. Om te kijken wat de wereld jou nog meer te bieden heeft, wat jij jezelf nog meer te bieden hebt. Er zitten zoveel talenten in jou verscholen die je nog niet de ruimte hebt gegeven… Omdat je het niet durft of omdat je ze zelf simpelweg nog niet hebt ontdekt.

Natuurlijk is het spannend om jezelf te laten zien in al jouw pracht. En om jouw talent te laten toetsen aan de buitenwereld. Maar weet dat het je zo veel op gaat leveren als je het wel doet. Als je jezelf de ruimte geeft om meer te zijn dan de persoon die de mensen nu kennen, de persoon die je tot nu toe hebt laten zien.

Weet dat je veilig bent om jezelf bloot te geven in al jouw kwetsbaarheid. Om jouw talenten naar buiten toe te brengen. Weet dat het openen naar buiten toe jou ook heel veel gaat brengen. Zodra je het jezelf toestaat om je kwaliteiten te laten zien aan de buitenwereld zal je er ook iets voor terugkrijgen. Jouw talenten zullen alleen maar meer en meer gaan groeien en bloeien en ruimte en luchtigheid nemen om zichzelf te ontplooien. En jij dus ook. Dus het is tijd. Het is tijd om jezelf te laten zien. Om jezelf in de volle glorie aan de buitenwereld kenbaar te maken. Jezelf toe te staan om die prachtige bloem te zijn die al te lang in jou verscholen zit. Bloom, lieve kind, bloom!

lente

Foto 2

Je hebt de neiging om de wereld en je leven soms wat somber in te zien. Of om van jezelf te vinden dat je niet de moeite waard bent of niet goed genoeg bent. Maar weet dat elk mens op deze wereld de moeite aard is om liefde te ontvangen, om geliefd te zijn. En ook al kun je het jezelf misschien niet voorstellen, omdat je het moeilijk vindt om van jezelf te houden; er wordt van jou gehouden. Door mensen om je heen, maar ook door ‘ons’ hierboven. Wij houden van jou en er is altijd liefde om jou heen om jou helpen te verzachten en ook compassie voor jezelf te voelen. Op weg naar zelfliefde en houden van jezelf.

Weet dat je prachtige kwaliteiten in je hebt. Weet dat je niet per se dingen op een superieure manier hoeft te doen om de moeite waard te zijn. Alleen ZIJN is al voldoende. Jij bent de moeite waard, nog zonder dat je iets hebt gedaan om dat te bewijzen. You are lovable. Je bent mooi zoals je bent. Ook al zeggen jouw gedachten over jezelf soms wat anders.

Wat je zelf zou kunnen doen om wat meer die liefde voor jezelf te laten stromen, is op zoek gaan naar dingen die je mooi, leuk, of lief vindt aan jezelf. Misschien kun je wel heel goed met dieren omgaan, of kan je mooi tekenen, of misschien weet je dat je altijd het beste met anderen voor hebt, hoe naar ze ook tegen je doen… Of misschien heb je hele mooie nagels, of glinsteren je ogen zo mooi als je blij bent. Probeer zo elke dag eens iets van jezelf te ontdekken wat de moeite waard is en breng dan de dag door met dat in gedachten.

Je kunt ook elke dag bekijken wat die dag de moeite waard heeft gemaakt, misschien scheen de zon wel en heb je daar even lekker van kunnen genieten, of zat er een koolmeesje te fluiten in je tuin. Of had je een leuk contact met iemand die je niet kent maar met wie je wel even werkelijk contact maakte, gewoon met je ogen. Kijk of je je focus meer kunt richten op meer luchtigheid en die mooie kleine dingen van het leven en van jezelf. En geniet van de zon die weer gaat schijnen en van de natuur die weer tot leven komt. En weet dat het leven altijd de moeite waard is. Net als jij.

Luchtigheid

Foto 3

Je bent een opgewekt type. Je bent eigenlijk altijd wel vrolijk en je ziet altijd het positieve van het leven in. Je hebt enorm veel zin in het leven als dat weer geleefd mag worden. Eigenlijk weet je steeds hoe je jouw leven tot een feestje kan maken. Je huppelt en twiereliert erop los en je helpt ook anderen om het positieve van het leven te zien. Het is fijn om bij jou in de buurt te zijn. Want je kunt mensen oppeppen met jouw luchtigheid.

Je ziet mensen en ziet wat ze nodig hebben. En zo lang je in de gaten houdt of je ook tegemoet komt aan wat je zelf nodig hebt, is dat allemaal prima. Maar merk je dat mensen op je gaan leunen, omdat jij degene bent bij wie ze zich kunnen opladen, bij wie ze energie kunnen opdoen, vrolijkheid, lichtheid, luchtigheid? En merk je dat je daar zelf last van krijg omdat het soms te veel is? Omdat je dan je eigen luchtigheid voelt slinken? Zorg dan dat je jezelf goed beschermt en dat je je grenzen aangeeft. Want hoe graag je ook mensen helpt, het is het allerbelangrijkst dat jij zelf je goed voelt. Dus voel je niet bezwaard op het moment dat je iemand even niet toe laat om bij jou te komen opladen. Voel je niet bezwaard als je kiest voor jezelf. En huppel verder vrolijk door met je luchtigheid.

Luchtigheid

Foto 4

Je voelt je misschien wat moe of wat prikkelbaar, wat gestrest of overprikkeld. Je hebt het idee dat je heel kwetsbaar bent op het moment. En dat je ook niet zo goed mensen om je heen kunt velen. Misschien wel omdat je het wat ontwend bent, nu zo met die coronatijd. En dat is oké. Het is oké om soms even je terug te trekken. Weet dat het leven niet altijd een feestje kan zijn. En weet dat het leven werkt met ups en downs. En dat het oké is om jezelf af en toe even terug te trekken en anderen op afstand te houden.

Het lijkt alsof je leeg bent, alsof het even niet meer kan. Maar zie ook hoe er weer wat moois aan zit te komen. En vertrouw erop dat het weer beter wordt, ergens. Zorg dat je in ieder geval één persoon om je heen hebt, bij wie je kan schuilen. Bij wie je je hart uit kunt storten. Het is belangrijk dat je praat over wat je dwarszit en dat je steun of hulp zoekt. Dat er iemand is die jou helpt bij het plaatsen van jouw gedachten en gevoelens. Niemand hoeft het voor je op te lossen, maar er zijn wel altijd mensen die je op weg kunnen helpen.

Er komen altijd weer betere tijden. Misschien wel sneller dan je denkt. Soms lijkt het wel een eeuwigheid te duren voordat je weer uit een dipje bent, maar weet dat na de dalen altijd weer pieken komen. Na regen altijd weer zonneschijn. En weet dat de komst van de lente met haar zonneschijn, haar jonge dieren, haar kleurige bloemen, haar luchtigheid, haar groene bomen en haar blauwe luchten met de stralend warme zon, dat die het hele verschil kunnen maken.

Dus eigenlijk sta je er goed voor, want je weet dat er nu een periode aankomt waarin je je weer kunt laven aan de opbloeiende natuur om je heen en de warmte van de zon. Zoek als het even kan de natuur op in deze tijd en kijk of je jezelf een moment kunt gunnen om even werkelijk te voelen wat deze opbloeiende lente met je kan doen. Ga zitten op een bankje in het bos of in het park – met het zonnetje op je bol – en zucht dan maar een keer diep. En voel hoe als het ware alle problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gun jezelf die momenten van klein genot. Gun jezelf wat luchtigheid en een pauze uit je gedachten en voel en weet en vertrouw erop dat alles altijd weer beter wordt.