Vertrouwen in de boodschap achter de paddenstoeltjes

Vertrouwen

Welke van de hiernaast afgebeelde mini-paddenstoeltjes trekt jouw aandacht?

Een keuze gemaakt?

Lees dan hieronder de intuïtieve boodschap achter jouw foto. Leuk als je me laat weten hoe je de boodschap hebt ontvangen.

Vertrouwen

Jij bent jezelf aan het herontdekken

Als je deze paddenstoel hebt gekozen, dan ben je op dit moment bezig om jezelf te herontdekken. Door alles wat er om je heen gebeurt, ben jij stil gaan staan en in jezelf gaan kijken. Je bent als het ware gaan bewegen in jezelf, omdat het buiten niet meer kon.

Je bent gaan kijken wie je bent, wat je wilt, hoe jouw leven er op dit moment uitziet en wat je misschien wel anders zou willen doen. En dat is een perfecte start om – als deze hele periode voorbij is – jouw leven opnieuw vorm te kunnen gaan geven. Het meer passend te maken bij wie je bent en wat voor jou op dit moment goed is. Kortom: een leven waar je blij van wordt en vertrouwen op jezelf.

Als je je hier nog niet van bewust was, mag je alerter gaan worden op waar je mee bezig bent. Door je bewust te zijn van je zelfonderzoek, kun je ook meer doelgericht gaan spitten en ontdekken wat er nog meer zit. En zo steeds een laagje dieper gaan.

Als je op deze manier de winter in gaat – een periode van je terugtrekken in jezelf en bezinning – dan kom je straks heel goed beslagen ten ijs, als de lente letterlijk en figuurlijk weer aanbreekt. En dan weet je dat het leven niet meer met jou aan de haal zal gaan, zodra je er weer midden in stapt.

paddenstoel

Je hebt altijd een keuze!

Misschien voelt het voor jou op dit moment alsof je binnenstebuiten wordt gekeerd. Je wordt op dit moment geleefd en het voelt alsof je zelf geen invloed hebt op alles wat er gebeurt. Om je heen, maar ook hoe jij daar zelf mee om gaat. Dat je als het ware totaal overgeleverd bent aan de situatie.

Wat je je mag realiseren, is dat je altijd een keuze hebt. Dat je zélf bepaalt hoe jouw leven eruit ziet, wat de omstandigheden ook zijn. Ook al leven we nu in een periode waarin er heel veel dingen gebeuren en heel veel dingen niet mogen en kunnen, besef dat er nog altijd mogelijkheden voor jou zijn. Vertrouwen dat jij zelf mag bepalen hoe jij met deze situatie omgaat. Jij beslist of je je totaal overgeleverd voelt aan alles en iedereen en de situatie. Of dat je zegt: “Okee, dit is nou eenmaal een gegeven, dit is waar we in zitten, maar ik maak er het beste van.”

Die keuze heb je altijd. Wat er ook om je heen gebeurt: jij kunt er zelf altijd het beste van maken. Jij kunt bepalen dat je misschien leuke dingen onderneemt met je gezin, of dat je een nieuwe online cursus oppakt, of dat je op een andere manier contact onderhoudt met vrienden of vriendinnen, of dat je eens even lekker creatief losgaat. Er zijn allerlei manieren waarop jij nog steeds jouw leven kunt leven en ervan kunt genieten. Dus ga die eens onderzoeken voor jezelf. En vertrouw dat er dan hele mooie dingen op je pad komen.

paddenstoelen

Zoek een arm om je heen als je dat nodig hebt

Waar jij behoefte aan hebt op dit moment, is dat iemand jou eens even lekker goed vasthoudt. Dat je voelt dat je even mag schuilen bij iemand. Dat je iemand kunt vertrouwen. Dat je even vastgehouden wordt en dat iemand dan tegen je zegt: ‘Het komt wel goed’. Je mag dit aan iedereen om je heen vragen. Maar als je die iemand niet om je heen hebt, weet dan bij deze – als wij het nu tegen je zeggen – dat het allemaal wel goed komt. Het komt wel goed met de wereld. Het komt wel goed met jou. Het komt wel goed met de mensen in jouw omgeving. Alles komt wel goed.

Wat we jou mee willen geven, is dat je vertrouwen mag hebben op de goede uitkomst. En dat je vertrouwen mag hebben dat je zelf sterk genoeg bent om je hier doorheen te slaan. Er misschien zelfs wel beter uit kunt komen. Probeer de goede moed te houden.

En weet je; schuilen bij een ander, of even steun zoeken bij een ander, daar is helemaal niets mis mee. Het is fijn als je elkaar steun kunt geven, elkaar even opzoekt en openlijk bespreekt wat je zorgen zijn en je twijfels en je verdriet en je angsten. Dat mag gewoon.

En weet dat het weer goed komt. (Dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen.) Weet dat jouw zorgen van dit moment een soort van uitvergroot worden, omdat het zo uitzichtloos lijkt af en toe. Maar alles komt goed. Vertrouw erop dat jij sterk genoeg bent om dit te dragen. En zoek hulp, steun, liefde, warmte een arm om je heen als je dat nodig het. Praat over je twijfels, praat over je zorgen en maak van je hart geen moordkuil.

Vertrouwen

Jij weet wat je wilt en jij kent je kracht

Je voelt je klein op dit moment. Je voelt dat je een nietig mens bent. Dat je eigenlijk helemaal niks te zeggen hebt als het aankomt op de wereld en het leven en alles wat daarin voorbij komt. Maar jij bent wel iemand die er stáát. Hoe klein en nietig je ook mag zijn, jij staat gewoon je mannetje/vrouwtje. Jij vertrouwt op wat je wilt en jij kent je kracht. En jij laat je niet overdonderden en overspoelen door alles wat er om je heen gebeurt. Jij staat voor jezelf en jij weet en voelt heel diep van binnen dat dit ook weer voorbij waait. This too shall pass.

Hoe klein en nietig we hier ook zijn op de aarde, jij beseft en hebt vertrouwen dat jij verantwoordelijk bent voor jouw dingen en dat je daarvoor toegerust bent; dat je dat kunt. Jij hebt ook de kracht in je om andere mensen daarin te ondersteunen. En je mag jezelf – als je dat wilt – wat meer opwerpen voor anderen die het even niet zo stevig voelen op dit moment. Hoe klein je ook bent, weet dat je zo sterk bent dat je andere mensen kunt ondersteunen in een periode waarin het niet voor iedereen zo licht voelt. Dus ga kijken of je daar energie aan wilt besteden. Je zou er anderen heel erg goed mee kunnen doen.

Leuk om te lezen hoe je de boodschap hebt ontvangen! Laat je het me weten?