Mijn verhaal

Na een burn-out op mijn 26-ste besefte ik dat mijn leven niet het leven was dat ik wilde leven. Ik draaide mee in de ratrace van de maatschappij en deed wat (ik dacht dat) er van me verwacht werd. Maar gelukkig werd ik daar niet van. Verre van. Het moest anders, begreep ik.

Ik ging me verdiepen. In mezelf, in eerste instantie. Ik leerde weer contact maken met mijn lichaam, mijn wensen, mijn verlangens. Als vanzelf werd mijn nieuwsgierigheid gewekt op spiritueel niveau; de wereld van voelen, van intuïtie, van energie. En ik voelde hoe de natuur mij helpt om dichter bij mijn natuur – mijn basis, mijn authentieke ik – te komen.

Natuurcoach

En het voelde heerlijk, dat contact met mezelf. Het bracht me geluk, een vervuld gevoel, moeiteloosheid in mijn leven

Ik leerde voelen wat ik werkelijk wil; wat mijn wensen en verlangens zijn. En daarvoor kiezen, waardoor mijn leven fijner is geworden en me meer voldoening geeft.

Ik leerde hoe mijn emoties me laten zien wat goed is voor mij, waardoor ik beter mijn grenzen voel en beter voor mezelf zorg.

Ik leerde me te openen voor een ander en wérkelijk contact te maken, waardoor mijn relaties zich verdiepten.

Ik leerde dat het wel spannend is om in de krochten van je ziel te zoeken naar wie je bent en wat je wilt, maar dat het je ook heel veel oplevert. (En hoe het uiteindelijk zelfs leuk is om aan jezelf te werken!)

En ik ontdekte dat ik gaven heb waarmee ik anderen ook kan helpen op hun pad en hoe ik die kan inzetten.

Mijn aangeboren helder kunnen zien, weten, horen en voelen, helpen mij als natuurcoach enorm bij het duidelijk krijgen wat er speelt. In mijn eigen lijf, mind en leven én in dat van mijn cliënten. Ik zie mijn zesde zintuig als een extra informatiebron om dingen (snel) helder te krijgen. Ondertussen blijf ik gewoon met beide beentjes op de grond. En mijn cliënten ook.

In de 22 jaar dat ik als bedrijfsjournalist en communicatieadviseur heb gewerkt, heb ik geleerd om de juiste vragen te stellen en met doorvragen snel tot de kern te komen. Dit gecombineerd met diverse coachingsopleidingen – waaronder natuurcoaching – en mijn aangeboren intuïtieve gaven, heeft geresulteerd in een unieke en diepgaande coachingmethodiek in de vrije natuur. Een methode vanuit mij als natuurcoach, die mijn cliënten liefdevol verder helpt naar hun ware kern.

Door gedachten te laten verstillen en de stem van de innerlijke wijsheid te gaan horen, help ik mensen om dichter bij hun intuïtie, hun innerlijke wijsheid te komen. Daarop te leren vertrouwen. Ernaar gaan luisteren en zo het leven meer passend maken bij wie je bent. Niet bij wie je wilt of denkt te moeten zijn. Ik geloof dat daar ons geluk verscholen zit.

Natuurcoach

Ik denk dat alles mogelijk is, zo lang we het lef hebben om ons leven helemaal te leven zoals wij het zélf willen. Als we alle mitsen en maren, alle ingebouwde en van buitenaf opgelegde oordelen over hoe het zou ‘moeten’, alle angsten over de mening van anderen naast ons neer kunnen leggen.

Alles is mogelijk als we de moed hebben onszelf door en door te leren kennen en te veranderen wat nodig is. Als we het aandurven onszelf bloot te geven en met open hart het contact met onszelf en met anderen aan te gaan. En het uiteindelijk onszelf gunnen de ruimte te nemen om ons mooiste leven te creëren.

Dan – ja dan – is alles mogelijk.

Dorien