Van mijn hoofd naar mijn hart

Als kind deed ik heel erg mijn best om aardig gevonden te worden. Ik haalde hoge cijfers, deed vriendelijk tegen iedereen, was beleefd tegen volwassenen, kwam op voor kinderen die gepest werden en was sportief en grappig. Dat alles maakte me op de basisschool erg geliefd. Op de middelbare school werd dat lastiger.

Ik ging de puberteit in en werd onzeker. Worstelde met wie ik was en wat anderen misschien van me verwachtten. Ik voelde me kwetsbaar en ging van me afbijten. Harde grappen maken, net doen alsof de hele wereld me niet interesseerde. Liefde? Kwetsbaarheid? Zachtheid? Pff. Dat was voor watjes. Terwijl ik er ondertussen zelf zo’n behoefte aan had…

Ik bleef een leven leven waarvan ik dacht dat het van me verwacht werd. Niet heel verrassend kwam ik daardoor op mijn 26ste in een burn-out terecht. Noodgedwongen ging ik op onderzoek uit. In mezelf welteverstaan. Het was het begin van een soms zware en confronterende, maar meestal inspirerende ontdekkingstocht naar mezelf. Op gevoelsmatig en spiritueel gebied. Stapje voor stapje kwam ik dichter bij mezelf. Stapje voor stapje ontdekte ik dat mijn authentieke ik veel sterker is dan welk imago dan ook. En ik leerde dat kwetsbaarheid niets is om je voor te schamen. Ik leerde mijn hart openen en te leven op gevoel in plaats van op verstand.

Intussen voel ik welke beslissingen en mensen juist zijn voor mij en daarnaar te handelen. Dat scheelt niet alleen heel veel uurtjes piekeren, maar geeft me ook veel vertrouwen in wie ik ben en wat ik doe. Dat is wat ik anderen ook graag wil leren. Te stoppen met denken en te beginnen met voelen en leven vanuit het hart. Omdat ik uit ervaring weet hoe veel mooier en makkelijker het leven daardoor wordt.

“Leven vanuit mijn hart heeft mijn leven versimpeld en verrijkt.”

Wat kan ik voor je doen ?

Wil je leren luisteren naar je gevoel en leven vanuit je hart?

Ik help je graag verder!