Van Overleven naar Voluit leven

Zo’n tien jaar geleden had ik geen gevoel. Althans, zo leek het. Ik kon me rot voelen, maar niet weten of het nou angst, boosheid, verdriet, frustratie of machteloosheid was. Ik kon huilen, maar geen idee hebben of het tranen waren van verdriet, van medeleven of van geluk. De waarheid was dat ik heel veel gevoel had. Zo veel dat het soms ondraaglijk was. En dat ik daarom een hele dikke muur om mijn hart had gebouwd, in de overtuiging dat niemand me dan ooit nog zou kunnen kwetsen.

Mijn hooggevoeligheid putte me uit. Ik ging op een gegeven moment niet meer naar feestjes, naar de kroeg, naar de stad of naar een speelparadijs met mijn kinderen. Het liefst zat ik binnen. En zelfs daar had ik last van geluiden en van andere prikkels van buiten, of van de kinderen als die iets té enthousiast in hun spel opgingen. Drie keer ben ik op mijn werk uitgevallen, door mentale en lichamelijke klachten die onder andere voortkwamen uit mijn gevoeligheid. Het was een vermoeiende tijd.

Tót ik mezelf en mijn gevoeligheid ging ontdekken en het steeds meer ging ervaren als bonus, als kracht. Ik erin durfde duiken en het zo verder ging ontwikkelen. En ik op die manier de stem van mijn intuïtie leerde horen en ging volgen. Ik leerde mezelf zelfs zo goed luisteren en vertrouwen op wat ik voelde, dat ik contact leerde maken met de wereld buiten de onze. En fysieke en mentale klachten kan verhelpen met energetische behandelingen. Puur op gevoel.

Het was een lange, soms moeizame weg, maar wél een die me het leven in volle glorie heeft laten ontdekken en ervaren. Van overleven ben ik gegaan naar voluit leven en genieten van al het mooie wat ons leven ons te bieden heeft. Dat wens ik iedereen toe!

“Met mijn gevoeligheid, mijn kennis en persoonlijke ervaring help ik nu anderen om van hun gevoeligheid hun kracht te maken.”

Wat kan ik voor je doen ?

Wil jij je gevoeligheid ook ontwikkelen? Leren luisteren naar
je gevoel en vertrouwen op je intuïtie? Ik help je graag verder!