Intuïtief schrijven brengt je naar je kern

Houd je van schrijven? En van jezelf blijven ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de cursus ‘Intuïtief schrijven’.

Hierin duik je al schrijvend diep in jezelf, op zoek naar:

jouw essentie: wie ben jij werkelijk, heel diep van binnen?

jouw waarheid: wat vind jij belangrijk in het leven?

de antwoorden op al jouw vragen

richting in je leven

 jouw innerlijk weten of intuïtie

jouw spiritualiteit

Flowwriting & journaling

We werken volgens de ’techniek’ van flowwriting en journaling. Dat betekent dat we onszelf oefenen om de woorden als vanzelf uit onze pen te laten stromen. Daardoor boor je als het ware een diepere bron van wijsheid in jezelf aan. Oftewel: je schrijft teksten die je niet zelf kunt bedenken.

Laat je verrassen! Het is niet moeilijk; iedereen kan het.

Zo is de cursus ‘Intuïtief Schrijven’ opgebouwd:

 • Sessie 1: Wie ben ik in essentie?

  In de eerste sessie van de cursus ‘Transformerend schrijven’ maak je kennis met de techniek van flowwriting. We gaan samen oefenen en halen direct een paar interessante informatie op over onszelf, wie we zijn, wat we belangrijk vinden. Je krijgt een opdracht mee naar huis, zodat je als je wilt ook zelf aan de slag kunt.

 • Sessie 2: Wensen en verlangens

  Deze avond maak je een deep dive in jouw wensen en verlangens: wat is het wat je werkelijk – heel diep van binnen – het liefste zou willen?

 • Sessie 3: Mijn obstakel(s)

  In deze sessie onderzoek je tegen welke obstakels je op dit moment aanloopt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Een voorbeeld kan zijn een belemmerende overtuiging die je weghoudt bij het waarmaken van het leven van je dromen.

 • Sessie 4: Houden van mezelf

  Vandaag is het thema zelfliefde. Je onderzoekt al schrijvend wat er prachtig is aan jou. En gaat weg met een hele warme, liefdevolle glimlach op je lippen.

 • Sessie 5: Contact maken met mijn intuïtie

  We maken contact met onze innerlijke wijsheid, onze intuïtie. Deze sessie gaat ieder voor zich op zoek naar het antwoord op een prangende persoonlijke vraag waar je brein het antwoord maar niet op weet te vinden.

 • Sessie 6: Mijn spiritualiteit verkennen

  We maken contact met de wereld die wij niet met het blote oog kunnen zien. En halen de wijsheid op van het universum en/of jouw persoonlijke gids.

Ga je mee, al schrijvend op ontdekkingstocht? Je bent van harte welkom!

Na de cursus ‘Intuïtief schrijven’

 • Ben jij in staat om al schrijvend inzicht te krijgen in jouw leven en waarom dingen gaan zoals ze gaan.

 • Heb jij meer inzicht in jezelf, het leven en de thema’s die bij jou spelen op dit moment (en op alle momenten die volgen).

 • Weet je hoe je ook de energie van je onderbewuste door je pen kunt laten stromen. Met alle wonderlijke wijsheden die daaruit voortkomen…

 • Kun je contact maken met jouw intuïtie en jouw spiritualiteit al schrijvend verder ontwikkelen.

 • Heb je toegang tot een nieuwe bron van informatie die je antwoord geeft op vele van je vragen en richting geeft op momenten dat je het even niet meer weet.

 • Kun je schrijven inzetten als middel om contact te maken met de wereld die wij niet waarnemen maar die er wel is. Mét alle wijsheid die daar voorhanden is.

inschrijven schrijfcursus

Waarom ik schrijf

In 1998 studeerde ik af aan de School voor Journalistiek in Tilburg. Met als expertise tijdschriftjournalistiek. De daaropvolgende 22 jaar werkte ik als bedrijfsjournalist bij onder andere de Landmacht, een communicatiebureau, en verschillende zorginstellingen.

Ik vond het leuk, schrijven voor personeelsbladen en websites. Maar mijn hart ligt daadwerkelijk bij een andere vorm van schrijven: het schrijven vanuit mijn hart. Met als doel te snappen hoe ik en  het leven in elkaar steken.

Elke keer als ik ergens tegenaan loop in mijn leven – en geloof me, dat is vaak – pak ik pen en papier en duik ik al schrijvend diep in mezelf. Om vaak al na een kwartiertje een stuk lichter in mijn hoofd mijn pen weer neer te leggen.

Ik schrijf dus graag. En veel. Schrijven brengt me inzicht en duidelijkheid en dat geeft me innerlijke rust. Met schrijven krijg ik helder wat mijn hoofd niet helder kreeg. Al in een paar minuutjes.

Schrijven is voor mij de ideale weg naar mezelf, om mezelf en hoe het leven werkt steeds beter te begrijpen en mijn weg steeds makkelijker te vinden. Schrijven werkt bovendien voor mij meditatief. Ik kom in een flow terecht waarin ik even alles vergeet en afzak naar een wereld dieper dan de onze. Een wereld waar de waarheid – mijn waarheid – moeiteloos en helder komt bovendrijven.

Dit is wat je krijgt:

6 schrijfsessies van 1,5 uur. We schrijven daarvan maximaal 30 minuten. De rest van de tijd lezen we elkaar onze zielenroerselen aan elkaar voor en zoeken we de verdieping door er samen op te reflecteren.

Een meditatieoefening die je keer op keer kunt inzetten om je te openen voor het Universum, zodat je ook de kracht daarvan kunt gaan ervaren in je leven.

Elke bijeenkomst zakken we een treetje dieper en komen we dichter bij onze kern, onze innerlijke wijsheid.

We werken in een intieme setting op een sfeervolle locatie, waarin ik je veiligheid garandeer om je te kunnen openen voor jouw diepste zielenroerselen en deze te delen.

De groep is maximaal 8 personen groot, zodat er genoeg tijd is voor iedereen en ruimte is voor iedereen om de diepte in te gaan.

Je ontvangt een digitaal werkboek met opdrachten waarmee je thuis verder kunt schrijven. Deze bevat onder andere vele journal prompts (startzinnen en vragen) die je dieper en dieper in jezelf laten zakken.

Praktische info:

We schrijven op woensdagavond, van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Als het weer het toelaat, schrijven we heerlijk in de natuur; in het Mastbos in Breda. Bij slecht weer zoek ik een fijn onderkomen in Breda.

Jouw investering in de workshop is 111 euro. Dit bedrag betaal je bij de start van de  cursus. Wil je eerst een keertje ‘proeven’? Dan mag je een keer gratis aanschuiven bij mijn online maandelijkse schrijfuurtje.

Voel je een JA? Dan kun je je opgeven voor de cursus via de knop hieronder.

Locatie

De eerste sessie is op woensdagavond 2 oktober op een fijne locatie in Breda.

Data:

Sessie 1: woensdag 2 oktober 2024

Sessie 2: woensdag 6 november 2024

Sessie 3: woensdag 11 december 2024

Sessie 4: woensdag 8 januari 2025

Sessie 5: woensdag 5 februari 2025

Sessie 6: woensdag 5 maart 2025

Bianca: “Dorien maakt het spirituele toegankelijk en begrijpelijk. Mede door haar heb ik de overtuiging dat er meer is om ons heen en dat dat ook logisch is en helemaal niet raar of zweverig.”

Margriet: “Dorien maakt de sfeer ernaar om zaken die moeilijk bespreekbaar zijn wel bespreekbaar te maken. Daarnaast toont ze respect voor de ander zodat deze kan zijn wie hij of zij is en dat is heel fijn.”

Liselotte: “Dorien is voor mij DE persoon als je dichter bij jezelf wilt komen gebruik makend van de natuur, haar eigen wijsheid, nuchterheid en spiritualiteit.”

Vragen & Antwoorden

Nee hoor, de techniek van schrijven waarmee we in de serie workshops aan de slag gaan, is voor iedereen toegankelijk. Het gaat ook niet om grammatica, spelling, of de opbouw van een goede tekst, maar om schrijven vanuit je binnenste, in jouw woorden, op jouw manier. En dat kan iedereen!

Dat gaat helaas niet lukken. Ik zal je wel de opdracht van de betreffende les mailen, zodat je hem zelf thuis kunt maken. Als je je tekst wilt bespreken kan dat altijd: met mij of met (een van) je medecursisten.