Oefening: contact maken met je intuïtie

Fijn dat je contact wilt maken met je intuïtie! In het filmpje hieronder neem ik je stap voor stap mee in de oefening ‘je lichaam als pendel’. Het zal je verbazen hoe makkelijk je contact kunt maken met de wijsheid van je lichaam.

Veel plezier!

Je lichaam als pendel in stappen

Ga staan met je voeten op heupbreedte, buig je knieën licht en kruis je armen voor je borst.
Stel jezelf nu een gesloten vraag waarop het antwoord ja is. Bijvoorbeeld: ‘Woon ik in Nederland?’
Voel nu goed wat er in je lichaam gebeurt. Misschien merk je dat je lichaam van binnenuit wil bewegen. Dat het naar voren gaat hellen, of naar links of rechts. Dit is het ja-antwoord van je lichaam.
Stel jezelf nu een gesloten vraag waarop het antwoord nee is. Waarschijnlijk voel je nu je lichaam de tegenovergestelde beweging maken. Dan is dit dus het nee-antwoord van je lichaam.
Oefen dit eerst met vragen waarop je het antwoord zeker weet. Als je het antwoord van je lichaam duidelijk voelt, kun je overgaan naar vragen waarvan je het antwoord niet weet. Bijvoorbeeld: ‘Past deze man bij mij?’ Of: ‘Is dit een baan waar ik gelukkig in word?
Op deze manier kun je bij alle vragen die je hebt de innerlijke wijsheid van je lichaam gebruiken.

Ik ben heel benieuwd hoe je deze oefening hebt ervaren. Leuk als je het me wilt laten weten via het contactformulier.

Smaakt dit naar meer? En wil je leren hoe je steeds makkelijker contact maakt met je innerlijke wijsheid, ook op momenten dat je leven wat chaotisch is? Kijk dan ook eens even naar mijn traject ‘Just be You’. Daarin ga je je weer verbinden met je ware zelf, die precies weet wat goed is voor jou.

Even voorstellen…

Ik ben Dorien Bastiaans, getrouwd en moeder van twee tienerzoons. In het Mastbos in Breda laat ik mensen weer contact maken met hun ware ik.

Dat doe ik onder andere met natuurcoaching, lichaamswerk, mindfulness, creatieve werkvormen, en energetisch werk.

Mijn intuïtieve en empathische talent zet ik in als mijn krachtigste tools. Toch omschrijven cliënten me vaak als no-nonsens, recht door zee en down to earth.

Wil je ontdekken wat ik jou te bieden heb? Boek dan een gratis sessie met me in via Zoom. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Anderen over mij

Els: “Met haar intuïtie, gevoeligheid en waarneming komt Dorien daar waar velen niet komen.”

Rachel: “Dorien kan zo tot de kern komen en helder en duidelijk communiceren. Puurheid, helderheid, inzicht geven, en liefdevol confronteren zijn dingen die ik voel als ik in haar nabijheid ben.”

Judith: “Dorien is heel diep verbonden met haar diepe innerlijke wijsheid. Haar gevoeligheid, helderheid, oprechtheid en eerlijkheid zijn haar kracht.”