Dit is de boodschap achter jouw bloem

Je vindt het moeilijk om jezelf te laten zien

Je vind het heel moeilijk om jezelf te laten zien. Maar je mag weten dat je het waard bent om gezien te worden. En misschien vindt het spannend om jezelf te laten zien. Want het is een harde wereld. Mensen kunnen je kwetsen. Maar toch willen we je uitnodigen om de schat die er in jou verborgen zit – waarvan je je misschien nog niet eens bewust bent – ook met de buitenwereld te delen. Want dit is jouw kracht dit is wat je hier te brengen hebt.

Misschien ben je al vaak gekwetst in je leven. Misschien heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent, dat je niets te brengen hebt. Misschien kijk je op tegen mensen om je heen en houd je daarom alles wat in in jou leeft verborgen.

Maar kijk nou eens goed naar deze bloem. Kijk eens naar de prachtige manier waarop hij gevouwen is. Helemaal rond. Alle blaadjes in elkaar grijpend. En kijk eens naar de mooie kleur, naar die mooie gewelfde randjes van de blaadjes. En ben jij ook niet heel benieuwd naar dat zwarte gaatje in het midden? Wat daar te halen valt?