Loslaten: van denken naar voelen (3)

Minder denken meer voelen. Klinkt heerlijk. Maar hoe dan? 😕
Dit zeggen ‘zij van boven ‘.

“Word je bewust van je gedachten en de kracht die jij ze geeft. Ga opmerken wanneer je ratio de leiding krijgt. Wanneer schiet jij in je denken?

Doe dan een stapje terug. Ga rustig zitten en stel jezelf de vraag:
Is dit wel WAAR?
VOELT dit waar?
En kijk welk antwoord zich aandient vanuit je buik. Wat borrelt er op? Welke woorden, welk gevoel, wat voor energie? En kijk of je die kunt omarmen.

Zet steeds weer dat stapje terug in je stilte. Laat je zakken in je lijf. En voel wat er gebeurt.

In eerste instantie zal je verstand er steeds tussenkomen, van zich laten horen met gedachten en je aandacht vragen. Merk het op en duik weer naar binnen, naar je buik.

Wees alert op woorden, beelden, symbolen en gevoelens als warmte, koude, zwaarte of juist lichter worden, pijntjes, misselijkheid, een vrolijke dartel als van een puppy of een vlinder, verdriet of ontroering; alles wat zich aandient. Voel wat dat ene specifieke gevoel je wil zeggen. En dank je lijf voor die boodschap. En leef door.

Doe dit zo vaak als nodig is om je gevoel weer te leren (her)kennen. En als dat contact hersteld is, zul je het op elk moment kunnen ervaren. Bij elke beslissing op jouw pad. En je zult merken dat zo beslissen minder tijd kost en veel correcter is dan de besluiten die je neemt vanuit je hoofd.

Dát heet loslaten. Dát is meedeinen op wat zich aandient en enkel voelen wat dat voor jou betekent. Als je op deze manier je leven gaat leven, zal je rust ervaren en ontspanning. Je zult je meer vervuld voelen en meer kunnen genieten. Je gelukkiger voelen. Enkel en alleen omdat je het leven toelaat. Geniet ervan.”

Vind je het moeilijk om bij je gevoel te komen? Ik help je graag op weg.