Loslaten: van denken naar voelen (2)

Merk je dat jij soms vastzit in je gedachten? Alles tien keert overdenkt voor je een beslissing neemt? Ben je vaak gespannen? En zou je eigenlijk wel wat vaker gewoon meer genieten van wat er is?
Ja? Maar hoe dan?!😕
Dit is wat ‘ze’ er ‘boven’ over zeggen.

“Het gaat erom dat je jezelf los krijgt. Los van het denken. Los van het willen weten. Los van tijd, geld en wat anderen ervan zullen vinden.

Ga los.
Laat los.
Laat alles los wat je hebt geleerd. Ooit in een ver verleden, als kind of recent.

Stem je af.
Op jezelf.
Op ons.
En laat je meevoeren op de golven van het niet weten. Want dát is het leven en alleen dáár zul je er de zoete vruchten van proeven en kunnen genieten.

Jullie houden zo strak vast aan wat je WILT, dat het haast onmogelijk wordt om dat wat zo maar kan gebeuren te laten gebeuren. Omdat je het niet toelaat. Je laat het ware leven niet toe. Het gaat aan je voorbij terwijl je in je hoofd probeert te bedenken hoe je je leven het beste kunt leven. Je zet jezelf als het ware buitenspel.

Als een kind dat op zoek is naar de sleutel van de deur, terwijl de deur gewoon al openstaat. Je moet je zoektocht staken om te kunnen waarnemen dat zoeken eigenlijk helemaal niet nodig is. It was there all along!

Dus. Stop met zoeken naar de sleutel van jouw leven. Begin met waarnemen wat er al is, welke deuren al wagenwijd openstaan. En neem daar eens een kijkje. Niet met de onderzoekende blik van een wetenschapper, maar met de verwondering van een kind dat zich durft te laten verrassen. Ontdekken. Op avontuur. In plaats van bedenken en dan teleurgesteld worden omdat je verwachtingen niet uitkomen.

Voel je het verschil?

Nu lijkt het misschien nog heel eng om los te laten. Maar zodra je je blik hebt verlegd, wordt het leven simpeler en simpeler. Gewoon omdat het zich vanzelf aandient en jij je alleen maar hoeft te laten meedeinen op de golven. Het gaat om die eerste stap…”

(Hoe je concreet kunt leren loslaten en voelen, lees je in de volgende post.)