Durf jij op jezelf te vertrouwen?

Herken je dat? Dat je je op een dag eigenlijk best wel lekker voelt, aantrekkelijk zelfs misschien? En dat dan één vervelende opmerking van een collega of van je partner je zelfvertrouwen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen?

Herken je dat? Je staat voor een lastige beslissing en twijfelt wat je moet doen. Je vraagt het advies van je partner, een vriend(in), je moeder. En allemaal zeggen ze wat anders. Of, erger nog: ze geven allemaal hetzelfde advies, dat diep van binnen voor jou eigenlijk helemaal niet goed voelt.

Wat is dat toch met ons mensen dat we almaar bevestiging nodig hebben? Wat is dat toch met ons mensen dat we vaak meer waarde hechten aan het woord van anderen dan aan onze eigen waarheid?

Onze stem van onze intuïtie fluistert ons dingen in. Maar we moeten soms hard ons best doen om dat zachte, liefdevolle stemmetje te horen. Hoe meer stemmen we de gelegenheid geven om op ons in te praten, hoe moeilijker het is om bij die stem van je intuïtie te komen. Terwijl dat het altijd – echt altijd – bij het rechte eind heeft.

Krijg je advies van een ander? Zeg dankjewel en neem het mee in jouw overweging. En geef het allerzachtste stemmetje – dat van jouw innerlijke ik – de ruimte. Zorg ervoor dat jouw intuïtie niet wordt overschreeuwd door stemmen van mensen die niet jouzelf zijn. Want anderen kunnen het goed bedoelen, maar weten niet wat het beste is voor jou. Dat weet alleen jij. Jij en jij alleen.