De boodschappen bij de boomstammen

Heb jij jouw boomstam al gekozen? Lees dan hieronder de boodschap die erbij hoort:

Foto 1
Lieve mens,
jij bent tot stilstand gekomen, maar het is niet zo heftig geweest als je het vergelijkt met anderen. Jouw stilstand is er één van stil zijn in je kern. Alles wat daar omheen gebeurt, gebeurt. Omdat jij je kern al gevonden had en daar al vrij dicht tegenaan leeft, is er voor jou eigenlijk geen moeite in dit hele proces van quarantaine en van viruscrisis. Want jij hebt al heel goed geleerd om in je kern te blijven en te leven vanuit jouw zelf, wat er ook om je heen gebeurt. En dat is precies wat je op dit moment ook doet; de wereld om je heen draait door, maar jij zit rustig in jouw eigen kern en doet precies wat goed voelt voor jou. En dat is een hele fijne manier van omgaan met wat er nu allemaal gebeurt. Want het betekent dat jij jouw leven en jouw kern er niet door in de war laat schoppen. Jij hebt eigenlijk zo min mogelijk last en bent heel goed in staat om het rustpunt in jezelf te vinden en van daaruit de rest eigenlijk vanaf een afstandje te bekijken.

Foto 2
Lieve mens,
jij bent iemand van structuur. Iemand die zijn zaakjes graag goed regelt. Zo ook nu, nu de hele wereld tot stilstand is gekomen en jouw leven er op dit moment – van de buitenkant gezien – ook anders uitziet. Toch ben jij ook nu in staat om je hier doorheen te slaan, juist door de manier waarop jij normaal gesproken ook je zaakjes regelt. En dat is heel gestructureerd. Heel overduidelijk zet jij je stappen, de stappen die je nu te zetten hebt. Je maakt je keuzes vooral op logica; je gevoel overheerst door het rationele en het praktische. En dat is prima, omdat het zo voor jou werkt. Jij houdt het graag overzichtelijk en wilt graag weten waar je aan toe bent en welke kant je op moet. Dat is de manier waarop jij nu houvast probeert te krijgen in een wereld die eigenlijk op zijn kop staat. Het is ook jouw manier. En zelfs een grote scheur die daarin kan ontstaan, valt in het niet bij hoe jij in staat bent om op jouw manier alles precies naar je hand te zetten en alles overzichtelijk te houden.
Je kunt daarmee doorgaan, want dit werkt voor jou. En je mag af en toe ook wat meer kijken naar die kern van jou; wat die je nog te vertellen heeft. Jouw gevoel kan je namelijk helpen om je eigenheid hierin te vinden en ook je kwaliteiten en je kracht van binnenuit. Van wie je bent, in plaats van van wat je doet. Dus de uitnodiging voor jou is om af en toe naar die scheur (die jouw zaakjes soms doorbreekt) te kijken en te voelen wat die je te vertellen heeft en wat die je kan brengen. Ook al lijkt het alsof die jouw geregelde leventje in elkaar kan doen laten storten, weet dat dit de plek is waar jij jouw al zo voldane leven nog die extra eigenheid, die extra waarde kunt geven. Dus sta af en toe stil en duik eens naar binnen.

Foto 3
Lieve mens,
jij ziet het leven nu soms een beetje somber in, je kan als het ware jouw mondhoeken wat naar beneden laten hangen. Je had het liever anders gehad en je lijdt ook een beetje door alles wat er om je heen gebeurt. Maar weet lieve leeuw(in) dat er heel veel kracht in jou verscholen zit. En dat juist wat hier gebeurt zorgt dat je even stil kan staan en dieper mag voelen dan je buitenste laag. Deze situatie geeft jou de kans om jouw leeuwenkracht te ontdekken, om te ontdekken waar jij blij van wordt en wat jou kracht geeft en energie. En als je daartoe in staat bent, als je weet jouw onmacht en teneergeslagenheid om kunt buigen naar het vinden van jezelf en het vinden van je kracht en waar je blij van wordt, dan zal je zien dat deze teleurgestelde leeuw gaat ombuigen naar de moedige leeuw van kracht en souplesse. En dan weet je na deze periode dat jij in staat bent om elke periode van teleurstelling door te komen, omdat je voelt en weet waar jouw kracht zit en waar je die kan vinden.

Foto 4
Jij bent iemand die met een grap en een grol eigenlijk het grootste verdriet of de grootste onmacht tot iets grappigs kan maken en op die manier met een bepaalde zwarte humor het leven draaglijk maakt. En dat is fijn, voor even. Deze foto wil jou laten zien dat je niet altijd jouw blije gezicht hoeft op te zetten, dat je niet altijd je blije gezicht naar de buitenkant hoeft te laten zien om je gevoel van verscheurdheid en teleurstelling te overschaduwen.
Als je goed kijkt naar deze boomstam, dan kun je daar ook een soort van schildpad in zien. Deze schildpad heeft voor jou de boodschap dat jet het wat rustiger aan mag gaan doen en dat je wat meer mag gaan voelen wat deze hele toestand voor jou te betekenen heeft. Weet dat je gas terug mag nemen en weet dat alles wat er in jou te voelen valt jou alleen maar verder kan brengen. Door gas terug te nemen ga je naar je innerlijke en ga je voelen wat er nodig is voor jou om je krachtig te kunnen voelen vanuit je kern. Vanuit jezelf. Dan hoef je je niet meer anders voor te doen dan je eigenlijk bent.
Iedereen heeft angsten en verdriet en onzekerheden. Door die te delen met elkaar in plaats van ze weg te lachen, kun je de kracht ook vinden in elkaar en kun je gaan accepteren wat er speelt in jou wat je nu op dit moment niet aan de oppervlakte wil laten komen. Dus deze periode is voor jou een hele belangrijke, want jij mag op zoek gaan naar je ware kern en daar zo at ease mee worden dat je hem ook naar de buitenkant toe kan laten zijn. En dat, lieve kind, gaat jou ontzettend veel opleveren in dit leven.

Foto 5
Lieve kind, het leven is wel heel abrupt tot stilstand gebracht en jouw kracht zit er voornamelijk in dat jij ontzettend goed in staat bent om er meteen het beste van te maken. Jij bent niet iemand die bij de pakken neerzit. Jij bent iemand die zijn eigen feestje wel bouwt, die de positieve kan van dingen ziet, die zelf de slingers wel ophangt. En hoe zeer je ook gekrenkt raakt, hoe zeer je ook geraakt wordt door iets in jouw buitenwereld, het lijkt jou alleen maar mooier te maken. Het lijkt jou alleen maar meer in staat te stellen om met jouw creativiteit en met jouw positiviteit er weer wat nieuws van te maken en weer wat nieuws te ontdekken van jezelf. En dat is een prachtige karaktereigenschap en ook heel prettig voor de mensen die samen met jou leven. Want jij bent degene die altijd het positieve woord heeft, die altijd het positieve ziet in een situatie die voor velen helemaal niet als positief wordt ervaren.
Waar je wel op mag letten is dat je ook af en toe even aandacht schenkt aan jouw eigen wonden, aan jouw kwetsbaarheden. Aan de dingen in jou die aandacht nodig hebben, die geheeld mogen worden. Daar mag je af en toe wat meer bij stilstaan. Maar ga vooral verder met die positieve levensinstelling die jij je helemaal eigen hebt gemaakt, of waar je eigenlijk mee geboren bent.