Boodschappen achter de gezichten

Welke van de hiernaast afgebeelde geszichtjes trekt jouw aandacht?

Een keuze gemaakt?

Lees dan hieronder de verborgen boodschap van de dag achter jouw foto.

Als je deze foto hebt gekozen zie je veelal het leven van de zonnige kant. Je bent positief ingesteld en hebt weinig zin in negativiteit. Eigenlijk draai je je daar vooral van weg, omdat je je positiviteit wilt behouden en vrolijkheid en plezier als heel fijn ervaart. En dat is heel prettig; daar kunnen veel mensen zich aan laven. Mensen om je heen kunnen ook veel plezier ervaren door gewoon om jou heen te zijn, dus dat is een hele mooie eigenschap.

En toch willen we je vragen om ook eens open te staan voor de andere kant van de medaille. Om ook eens te ervaren wat er in jou zit wat je niet zo fijn, niet zo vrolijk voelt. Weet je, we hebben allemaal ook onze donkere kanten. En die horen net zo goed bij het leven, die horen net zo goed bij jou. Die maken jou compleet als mens. Dus als je alleen maar oog hebt en aandacht hebt voor de fijne dingen van het leven en de mooie dingen van jou als persoon – de vrolijke, positieve dingen – dan mis je als het ware de helft. We zijn vaak geneigd om onze schaduwkanten uit de weg te gaan. Simpelweg omdat ze niet zo fijn voelen, omdat we er niet zo blij mee zijn, omdat we er ons soms voor schamen.

Maar weet dat ook die schaduwkanten hele mooie dingen met zich meebrengen. Droefheid bijvoorbeeld, verdriet, helpt je heel erg om te verwerken wat je op je levenspad allemaal bent tegengekomen aan pijn en angst en teleurstelling. Dus het is goed om je daar af en toe ook eventjes in te wentelen. Even te voelen wat er in jou zit aan verdriet wat gezien mag worden, wat gevoeld mag worden. zodat je daarna weer kan verdergaan in jouw stroom van positiviteit. Want iets niet aankijken betekent niet dat het er niet is. Dan stop je het als het ware alleen maar weg in een hoekje waar jij het niet wilt zien.

Dus lieve blijerd, het leven ís een feest; je hebt meer dan gelijk. Ga door om zo positief in het leven te staan. En maak af en toe tijd vrij voor wat aandacht voor de mooie andere kanten van je bestaan, die je leven nog meer rijkdom kunnen brengen.

Als jij deze foto hebt gekozen, dan ben je geneigd om het leven te zien met een kritische blik, met een nadenkendheid, een gefronstheid, een bezorgdheid (zorgeloosheid dat past niet zo bij jou). Je zoekt eigenlijk altijd naar het addertje onder het gras. En eigenlijk is dat heel erg mooi, omdat je zo niet voor verrassingen komt te staan. Althans, dat is wat jij denkt. Maar het leven zit vol met verrassingen. En het wordt een stuk leuker en een stuk makkelijker te dragen als jij die verrassingen ook echt als verrassingen kunt omarmen. Als je niet meteen weer jouw controle daarop loslaat. Als je niet probeert het leven te controleren, want het leven valt niet te controleren.

Het is heel erg goed om je voor te bereiden op dingen die op jouw pad kunnen komen, die je van slag kunnen maken. Want als je daarop voorbereid bent, dan weet je dat je misschien ook de pijn voor kunt zijn. Maar lieve, als je altijd bezig bent met de toekomst en wat die jou kan brengen in de negatieve zin, dan laat je een hele mooie, lichte, positieve kant zo maar langszij gaan. Dit kost je heel veel energie. Dus kijk eens of je de controle een beetje los kan laten. Of je de teugels een beetje kunt laten vieren en gewoon kunt zeggen: ‘oké, wat komt dat komt, dat zien we dan wel’. En weet dat je op dat moment altijd het juiste zult doen dat op dat moment nodig is.

Jij snap er af en toe helemaal niks van. Je bent iemand die eigenlijk alles graag zou willen snappen en zou willen begrijpen wat er gebeurt – in jou en om je heen. En zeker in een periode als deze kun je aardig verward raken. Er zijn zo veel meningen en er is zo veel nieuwe informatie te vergaren en te verwerken dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. En dat trek jij je aan, want het brengt jou een beetje van je stuk.

Weet lieve, dat je hierin niet alleen staat. Weet dat zeker in een periode als deze, het eigenlijk ook niet te begrijpen valt. Simpelweg omdat er geen één waarheid is. Dus geef jezelf daarin een beetje de ruimte en weet dat alle informatie die je nodig hebt, over deze periode, over jou zelf, over jouw leven, tot jou komt op het moment dat die tot jou mag komen. Daarin valt niets te overhaasten. Dus gooi die last maar van je schouder. Voel hoe de wereld en al haar krachten en alle krachten buiten deze wereld zo groot en intens zijn, dat die met het mensenbrein onmogelijk zijn te vatten.

Dus eigenlijk hoef je daar ook de moeite niet voor te doen. Besef dat de kennis die jij nodig hebt om jouw leven te leiden, altijd tot je komt. Dat je daar eigenlijk helemaal niet zo hard voor hoeft te werken. Dus focus je op dit moment, op jou zelf en op jouw leven en op wat wilt, en dat is voor nu genoeg. Dus laat je zorgen los en leef!

Jij maakt het leven altijd een beetje leuker dan het is. En dat is een hele leuke eigenlschap, want mensen vinden het ook heerlijk om bij jou te zijn. Om even de serieusheid van het leven los te kunnen laten. Jij geeft er altijd wel een leuke draai aan. Jij kunt er altijd wel een grap van maken. En dat helpt mensen om hun zwaarte los te laten, om het leven weer van een positieve kant te bezien. Om hun lasten als het ware even los te kunnen laten. Dus je hebt een hele mooie functie voor iedereen om je heen.

Natuurlijk werkt het ook bij jezelf. Maar pas op dat je het leven, of alles wat je in het leven tegenkomt, niet weglacht. Dat je niet de dingen die wél aandacht nodig hebben en waar je wel even bij stil mag staan, niet te makkelijk aan de kant schuift met een lach of een grap. Want er zijn dingen in het leven die jouw aandacht nodig hebben om verder te kunnen op jouw pad. Om te beseffen wat er bij jou gebeurt en om te voelen welke kant je daarmee op wilt. Het is goed om af en toe even serieus op de zaken in te gaan. Omdat het dan een moment geeft om even stil te staan en goed te kunnen voelen wat er leeft in jou en wat jouw tijd en aandacht nodig heeft.

Dus maak af en toe even ruimte om te voelen wat er speelt in jouw leven. Welke thema’s er zijn en welke jouw aandacht vragen. En ga daar dan gewoon even serieus voor zitten. Neem de tijd om even goed te merken waar het over gaat. Welke stappen je mag nemen bij elk obstakel om daar werkelijk doorheen te gaan. In plaats van er met een lach een sprongetje overheen of met een grap een huppeltje omheen te maken. Dus neem jezelf en je leven daarin serieus en daarna mag je weer lachen en gek doen zo veel je wilt. Want dat levert je ontzettend veel lichtheid en energie op. Huppel lekker verder, lieve, het leven is van jou.