Dag 29: Zoek de stilte op

Heb je al gemerkt hoe stil het is nu de ruis om ons heen is weggevallen? Misschien overvalt deze stilte je. Weet je er niet goed raad mee. Dat is heel normaal. Stilte onthult namelijk wat je lang hebt proberen toe te dekken. Verdriet, angst, woede, twijfels, onzekerheden… Wat dan ook. Alles kan ruimte krijgen op het moment dat het stil wordt. Om ons heen; in ons.

Vaak zijn we een beetje bang van de stilte. We rennen ervoor weg. Maar nu valt er weinig te rennen. Wat zou er gebeuren als je die stilte maar gewoon laat zijn? Er ruimte voor maakt en jezelf er voor een moment in wentelt, nieuwsgierig naar wat het jou te vertellen heeft?

Ja, dat is eng. Maar besef dat vechten tegen wat er is veel meer energie kost dan laten zijn wat is. En wat is nou eigenlijk het ergste wat er dan kan gebeuren? Dat je verdrietig wordt? Dat je erachter komt dat het leven wat je leeft, de relatie waarin je zit, de baan die je hebt, of de manier waarop je met jezelf omgaat niet optimaal is? Misschien stort je wereld in. Voor een moment. Om daarna weer vorm te krijgen op de manier die wél optimaal is. Een leven waar je echt blij van wordt.

Zie het als een kans. Om oud zeer op te ruimen, om te helen, om jezelf te leren kennen en de start te maken voor een nóg fijner leven. Durf jij het aan?

PS: Lukt het je niet om de stilte op te zoeken, om wat voor reden dan ook? Dan neem ik je met alle liefde een keer mee het bos in zodra het weer kan. De stilte opzoeken is namelijk een van mijn specialiteiten. 😉

PS PS: Heb je psychische klachten waar je professionele hulp bij nodig hebt? Doe deze oefening dan liever onder begeleiding.