Dag 24: Boodschap van boven: zet jezelf op 1

Gisteren, zittend tegen een grote boom in het bos, kwam spontaan deze boodschap door. Ik wil hem graag met je delen.

Lieve kind,

jij bent niet in dit leven om jouw geliefden te redden. Jij bent in dit leven om jezelf te vervolmaken tot het spirituele wezen wat je bent en wat je ook in je menselijke gedaante tot uiting kan brengen. Jij bent hier op aarde om te zorgen dat jouw ziel in haar menselijke gedaante alle lessen leert die te leren vallen, die we voor jou gepland hebben als het ware. Dus wat je mag doen, is – in plaats van je op anderen te richten om hen te helpen naar een hoger trillingsniveau – je te richten op jezelf en alleen jezelf. Alles wat je aan anderen biedt in hun groei, in hun liefde, is eigenlijk alleen maar bestemd voor jouzelf, voor jouw ziel om tot bloei te komen. Om alles te halen uit dit leven wat er te halen valt. Dat is het enige wat voor jou belangrijk is. Nu en voor jouw toekomst.

Je hoeft je niet af te vragen wat je voor anderen kunt betekenen. Als jij je pad loopt en je richt op jouw vervuldheid en jouw optimale benutting van jouw talenten, van jouw Zijn, dan zul je zien dat je als vanzelf ook een toegevoegde waarde hebt voor alle mensen om je heen. Dat betekent dat je vanaf nu eigenlijk voor de simpele weg mag gaan; de enige weg. En de enige weg is voor jou om je te gaan richten op jouzelf, op jouw being, en op het ontwikkelen van jezelf.

Dus, komen er lessen op jouw pad, komen er obstakels op jouw pad dan is dát hetgeen waar jij je aandacht op mag richten. En dan mag al het andere om je heen, al je liefdes om je heen een tweede rang gaan bekleden. Een tweede, derde, vierde prioriteit krijgen. En let wel, er is nog een hele kring daaromheen en ook die hoef je geen prioriteit te geven. Het gaat om jou, geliefde, in dit hele leven. Het gaat om jou. En als jij zorgt dat jij tot volledige bloei gaat komen, dan pak je als het ware automatisch de rol die je ook mag spelen in het leven van anderen, van de mensen om je heen.

Weet, lieve dierbare, dat jouw rol in het leven van anderen bescheiden is en weet dat dat oké is. Alles wat je wilt, wat je besluit wat er ‘moet’ ten opzichte van anderen, dat komt als het ware uit jouw ego voort; uit je menselijk deel wat víndt dat er dingen moeten gebeuren, wat víndt dat je op een bepaalde manier met anderen om moet gaan. Dat is niet – niet!- de richting die je vanuit je ziel hebt meegekregen. Jawel, het is belangrijk om liefdevol met je medemens om te gaan, maar dat is iets wat automatisch voortkomt, als jij de rol gaat invullen van jouw leven vanuit je ziel, vanuit Liefde, vanuit het AL.

Dus, wat je nu allemaal onderneemt – ook ten opzichte van je medemensen of alle helden die jullie maatschappij er nu bijkrijgt – dat is prima zolang je het doet vanuit jouw liefde en niet vanuit het menselijke ego dat víndt dat hij iets moet bijdragen voor deze mensen die zo hard werken. Alles wat je onderneemt wat voortkomt uit jouw liefde uit wat jij wilt, waar jouw hart van gaat opbollen, dat is het juiste. Dat gaat met de juiste intentie richting je medemens. Dus probeer geen dingen te verzinnen, wat je moet doen, wat je kan doen. Doe wat in je opkomt en wat goed voelt, waar je liefde bij voelt, waar je blij van wordt. Zolang je dat pad inslaat en op dat pad verdergaat is alles wat er voortkomt uit jou – ook richting je medemens – oprecht en liefdevol en juist. ❤