Dag 18: Zie de ander met je hart

We zitten nu een kleine vier weken thuis. Misschien lopen de spanningen onderling wel eens op. Kun je je partner of kinderen af en toe wel achter het behang plakken? Neem dan even de tijd voor de volgende oefening. Dan kun je heerlijk liefdevol samen de Paasdagen in.

1. neem de ander waar. Kijk alleen maar.

2. en merk dan eens op van waaruit je waarneemt. Vanuit je hoofd; vind je van alles van hem/haar? Of vanuit je buik; voel je de verbinding vooral?

3. Omdat onze ogen in ons hoofd zitten en we geleerd hebben veel vanuit onze ratio te leven, zul je misschien merken dat je je geliefde voornamelijk vanuit je hoofd waarneemt. Ben je daar even van bewust. En voel hoe dat is.

4. Zak dan eens rustig af van je hoofd naar je hart. Alsof de miniversie van jezelf in je hoofd in een lift stapt en weer uitstapt in je hart.

5. Kijk dan met de ogen van je hart naar je geliefde. En neem de ander waar vanuit je hart. (Misschien helpt het je om je hart als een kamertje te zien waarvan je de tuindeuren wijd openzet richting de ander.)

6. Voel je het verschil?

Het waarnemen vanuit je hart is iets wat oefening vraagt. Misschien vraag je je eerst af waar ik het in vredesnaam over heb. Maar zodra je het verschil merkt tussen waarnemen vanuit je hoofd of vanuit je hart, kun je ermee gaan spelen en het toepassen wanneer je wilt. Het zal je relatie met de ander direct verzachten en verdiepen. De moeite van het oefenen waard dus. ✨