Dag 17: Zie het mooie in alledaagse dingen

Ook al is het leven op dit moment misschien niet precies het ideale plaatje wat je voor ogen had, er zijn altijd dingen waar je blij van wordt. Je hoeft je er alleen maar alert op te zijn. De onderstaande oefening is een klassieker en je kent hem vast wel. Geeft niets, deze kun je in feite nooit te vaak doen.

Wat heb je nodig: een mooi boekje, schriftje of dagboek. Schrijf hierin elke dag 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Dat mag van alles zijn: het zonnetje dat scheen, de glimlach van de kassajuffrouw bij de supermarkt, de hond die zich zo heerlijk tegen je aan vlijde op de bank, een lekkere avondmaaltijd, de prachtige bloesem in je boom, de heerlijk zoete aardbeien bij je ontbijt, een heerlijke vrijpartij, een mooie herinnering, dat je haar leuk zat vandaag, een leuke film op tv, een fijn telefoontje met een vriendin…. wat dan ook!

Je zult verbaasd zijn hoe veel dingen er in jouw leven om dankbaar voor te zijn. Door jezelf bewust te maken van alle mooie dingen die er in je leven aanwezig zijn, voel je je dankbaarder en als vanzelf ook meer tevreden en gelukkiger. Zélfs op momenten dat het leven je tegen lijkt te zitten.