Contact maken met je hart

Gisterenavond heb ik een fijne energetische behandeling op afstand mogen geven aan een echte powervrouw. De boodschap die doorkwam was: ‘Als je eens wist hoe veel liefde hier zit… Je hoeft er alleen maar contact mee te maken en dan… pfffff”. Vrij vertaald: als we contact maken met ons hart, maken we contact met onze innerlijke wijsheid. Die kent moeiteloos de antwoorden op al onze levensvragen. Veel beter nog dan ons verstand. Daarnaast maak je contact met een onuitputtelijke bron van liefde die ervoor zorgt dat je minder afhankelijk bent van de liefde van een ander. Simpelweg omdat je alle liefde die je nodig hebt in jezelf voelt.

Best wel de moeite waard dus. Maar… hoe doe je dat nou eigenlijk, contact maken met je hart? Dat is nog niet zo makkelijk, als je jezelf hebt aangeleerd vooral te luisteren naar je verstand. Een spoedcursusje…

Ga lekker rustig liggen, zitten of staan op een plek waar je niet gestoord wordt. Richt je aandacht nu een tijdje op je ademhaling en merk hoe je stiller wordt van binnen. Leg nu je handen op je hart(chakra) en stuur je aandacht naar je handen. Wat voel je?

Merk gewoon maar op wat er gebeurt onder je handen. Misschien voel je iets bruisen of stromen, warmte, zachtheid, een kleur een vorm… Alles is goed. Oók als je niet meteen iets voelt. Alles wat je (opnieuw) moet leren kost tijd. Blijf het gewoon proberen, want oefening baart kunst. Blijf voelen, als een nieuwsgierig kind.

Gun jezelf elke dag zo’n moment. Een minuut of tien om even stil te worden en te voelen in je lijf, in je hart. En wie weet merk je zomaar ineens een energie op die je warm maakt van binnen, waar je blij van wordt, of tranen van in je ogen krijgt. Wellicht is het aanvankelijk klein en nauwelijks waarneembaar, maar het kan je ook overspoelen als een golf. Alles is goed.

Wil je nog een stapje verder? Kijk dan wat je hart nodig heeft, waar het naar verlangt. Misschien is het al gewoon heel blij met de connectie die je maakt, de aandacht die het krijgt. Of misschien vraagt het wel of je liefde wilt sturen. Je kunt ook vragen of je hart je iets te vertellen heeft. Dat kan een beetje raar voelen, maar doe het gewoon maar. Wie weet krijg je nog antwoord ook…

Je zult zien: hoe vaker je contact maakt met je hart, des te beter ga je haar kracht voelen. En die is me een partijtje sterk, dat wil je niet weten! Spannend? Misschien. De moeite waard? Zeker!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het leren voelen van je innerlijke krachtbron? Ik help je graag op weg.