Boosheid gaat nooit over de ander

Er is ontzettend veel onrust op de wereld en er is een grote verschuiving gaande. Belangrijk om te weten is dat die onrust niet alleen corona betreft en de zorgen die daardoor ontstaan. Corona is slechts de trigger van alle al aanwezige onrust en van alle al aanwezige twijfels of bezorgdheid ín onszelf. De onzekerheid en angsten die we al hadden worden nu gevoeld.

Corona dwingt ons te gaan voelen hoe we erbij zitten door enkel de vinger even op de zere plek te drukken. Is dit de relatie waar ik in wil zitten, is dit de baan waar ik blij van word? Is dit de manier waarop ik mijn leven verder wil leven, of wordt het tijd om iets te veranderen? De huidige onrust zorgt ervoor dat iedereen gedwongen wordt om voor zichzelf te bepalen wat zijn of haar waarden of wensen zijn in dit leven. En wat ervoor moet gebeuren om dat bewaarheid te zien. En dat alles met de bedoeling om het beter te maken. Voor jezelf, maar ook op deze wereld voor ons allen.

Voel jij boosheid op corona, de regering, je werkgever, of wie of wat dan ook? Kijk dan even eerlijk naar jezelf. En voel of jouw boosheid ook echt betrekking heeft op die ander, of dat het een uiting is van de onrust in jou? Een gevoel van niet gelukkig zijn? Wellicht het voelen van verdriet of oud zeer, het voelen van je zorgen over jezelf of over het leven wat je leidt, of je onzekerheid over de relaties die je leeft? Of over de manier waarop je je leven vorm geeft? Of is waar het heen gaat met de wereld?

Het is makkelijk om te wijzen naar een ander als we ons niet prettig voelen. Toch heeft ‘ons niet prettig voelen’ eigenlijk nooit te maken met de ander. Ons niet prettig voelen heeft alleen te maken met onszelf en wat er in ons leeft wat gevoeld mag worden. Wat gevoeld móet worden om tevreden te zijn met wat er is en uiteindelijk echt geluk te kunnen ervaren.

Om tevreden en gelukkig te kunnen zijn, is het nodig om alles in jezelf wat er nog zit aan angsten, verdriet, onzekerheid, en wantrouwen eens te onderzoeken. Om te kijken wat jíj kunt doen om datgene wat er onder die boosheid zit te zien, daadwerkelijk te zien. Om de angel – de échte angel – uit de situatie te halen. Dát is de uitnodiging van deze tijd. Dat is wat er voor eenieder moet gebeuren wil je weer rust van binnen kunnen voelen.

Dus voel jij je boos? Voel dan eens even goed waar jouw boosheid over gaat. En voel welke stappen je mag gaan zetten. Op weg naar innerlijke rust, tevredenheid en geluk. Vind je het moeilijk om bij je gevoel te komen? Dan ben je meer dan welkom om er samen naar op zoek te gaan.