Kijk eerst naar de foto’s hieronder en kies op je gevoel welke je het meeste aanspreekt. Lees pas daarna de boodschap achter de foto. Herken je jezelf erin?

Heb jij deze foto gekozen, dan betekent dat dat jij nu gaat ontwaken uit jouw winterslaap. Dat je nu actie mag ondernemen en mag gaan ontdekken waar jouw hart blij van wordt. Jouw leven staat op het punt om zich te gaan ontplooien, om duizend-en-één dingen te ontdekken. Het enige wat het nog in de weg zit, ben jij zelf. Je zorgen, je angsten, je kwetsbaarheden, je oordelen over jezelf, je kritische blik op jezelf, je onzekerheid; dat zijn dingen die je nu in de greep houden.

Maar je weet dat deze plant zich hoe dan ook gaat ontkiemen, zich verder gaat ontplooien. Er is geen houden aan, dus je kunt je maar beter overgeven aan het proces. Het proces dat toch staat te gebeuren, omdat de natuur nu eenmaal zo werkt. Je kunt uit volle macht jezelf proberen tegen te houden om te groeien, om te bloeien, maar het gaat toch wel gebeuren. Jij gaat jouw prachtige bladen ontsluiten.

Geniet ervan, van dat proces. Bekijk bij elk blaadje wat zich voor je opent maar eens heel nauwkeurig wat dat blaadje jou te brengen heeft. En voel maar hoe jij groeit in je nieuwe leven. Voel hoe jij jezelf ontplooit en een machtig mooie veelzijdige persoon wordt.

Jij hebt jouw stekels uitgezet. Jij wil alles doen om te voorkomen dat je ten onder gaat. Jij wil alles doen om rechtop te blijven staan, om niet gekwetst te worden, om onzekerheden uit te sluiten en om jouw waardigheid te behouden. Maar laat me je vertellen, lieve kind, dat juist jouw gevecht om je kracht niet te verliezen ervoor zorgt dat je je energie aan het verliezen bent. Jouw gevecht tegen alles waartegen je zou kunnen vechten is omgeslagen in een gevecht tegen jezelf.

Gelukkig zie je ook heel veel mooie zachte nieuwe groene naaldjes verschijnen. Ga je maar eens richten op die nieuwe naaldjes. En dan niet op de manier waarop je tot nu toe alles hebt onderzocht – en vaak afgekeurd – maar met de ogen van een zich verwonderend kind. Ga eens kijken, ga eens voelen hoe zacht en toch stevig die naaldjes eigenlijk zijn. Die naaldjes hebben jou niet nodig om te kunnen overleven, zij zijn gemaakt voor dit leven. Wat je mag vertalen in: al jouw eigenschappen – zowel goed als ‘slecht’ – en alle obstakels en wonderen die jij in jouw leven tegenkomt zijn allemaal gemaakt voor jou.

Dat betekent dat jij alles wat er op jouw pad komt aan kan. Dat het de bedoeling is dat je met je obstakels, je twijfels en je zelfvertrouwen aan de slag gaat, zodat je het kunt verwerken. Zodat je het kunt integreren in je leven in plaats van ertegen te vechten. Zodat je er je kracht van kunt maken. Want kijk eens hoe fier en sterk je hier staat. Gewoon omdat de natuur je zo gemaakt heeft. Perfect als het ware. Daar hoeft niet meer aan gesleuteld te worden. Jij mag gewoon gaan Zijn.

Wat lijk je ontzettend kwetsbaar, lieve kind. Maar je weet heel goed dat jij niet zo kwetsbaar bent als je eruit ziet. Wat jij doet is jouw kwetsbaarheid laten zien en dat blijkt nu juist jouw kracht te zijn. Jij durft jezelf te laten zien in al jouw facetten. Jij laat jezelf als het ware in alle naaktheid zien, in al jouw pracht. Want jij omarmt zowel je talenten als je schaduwkanten. En je durft die gewoon in alle openheid te laten zien. Jij kunt zelfs lachen om jouw mindere kanten, om je blunders.

Je bent een opgeruimde, vrolijke, open persoonlijkheid bij wie mensen graag in de buurt zijn. Omdat ze weten dat ze bij jouw geen verborgen agenda’s vinden. Omdat ze weten dat ze iemand voor zich hebben waarvan je kan zeggen; what you see is what you get en dat is een prachteigenschap. Dat is iets waar velen een voorbeeld aan zouden mogen nemen. Dus: blijf stralen, blijf jezelf laten zien. Laat je mooie prachtige kleuren voluit doorschijnen door de zon en laat mensen zien hoe het leven ook geleefd kan worden.

Jij hebt het idee dat je soms niet zo veel voorstelt. Je gaat een beetje op in de menigte. Maar als je heel goed kijkt, dan kun je zien hoe sterk jouw eigen kracht is en hoe mooi jouw puurheid. Je hoeft niet meer te kijken naar alles om je heen, je mag gaan genieten van jezelf. Je lijkt een grijze muis, maar je bent verre van dat. Jij bent bijzonder. Maar je houdt jezelf klein.

Wat jij mag gaan doen is je gaan focussen op jezelf. Op jouw talenten, op jouw schoonheid, op jouw Zijn. Ga eens ontdekken wie jij bent en wat een prachtige talenten je in je hebt, wat een geweldige dingen jij deze wereld te bieden hebt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is liefde gaan geven aan jezelf. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Van alle liefde die jij weggeeft aan alle mensen om je heen, geef je vanaf nu 10 procent aan jezelf. En je zult merken hoe fijn het voelt om liefde aan jezelf te geven. Je zult merken hoe je behoefte aan daaraan toeneemt. En hoe je als vanzelf nog meer liefde kunt gaan geven aan jezelf en daarvan kunt gaan genieten en het kun laten groeien en groeien.

Ga jezelf maar voeden met liefde. Ga jezelf maar voeden met mooie opmerkingen, met goedkeurende blikken voor de spiegel, met complimenten. En dan moet jij eens zien hoe dit grijze muisje ineens begint op te vallen als een hele eigen persoonlijkheid. Dat heeft niks te maken met arrogantie, dat heeft te maken met durven stralen. Met zijn wie je bent. In liefde. Vol vertrouwen. Dat is je eigen plaats innemen. Niet opeisen, maar innemen. Anders doe je jezelf en de wereld te kort.

Have a lovely ride.