Welke van de hiernaast afgebeelde spinnenwebben trekt jouw aandacht?

Een keuze gemaakt?

Lees dan hieronder de verborgen boodschap van de dag achter jouw foto.

Lieve kind als je deze foto hebt gekozen, dan zit het eigenlijk wel snor met jou. Dat wil zeggen dat je je heel stevig voelt, heel gegrond heel geaard, en heel duidelijk in wat je wilt en wat je niet wil. Dat voelt voor jou zelf heel veilig en krachtig en stevig. En dat is het ook. Het is ook sper krachtig hoe je daar staat. Maar vergeet niet dat je maar een spinnenweb bent.

Hoe stevig jouw fundament voor jouw gevoel ook is, er zit altijd een bepaalde mate van kwetsbaarheid in jou. En dat is ook heel natuurlijk. Dat is de bedoeling. Het is niet de bedoeling dat je nu bepaalt wat je bent en wie je bent en wie je wilt zijn en dat het daarbij blijft. De idee van het leven is dat je een bepaalde flexibiliteit inzet, een bepaalde ruimte om door te groeien en om te blijven ontdekken wie je bent als mens omdat je steeds verder door ontwikkelt. Dus je kan nu nog zo’n stevig fundament voor jezelf gemaakt hebben, probeer ook de flexibiliteit te houden en mee te buigen met het leven en met wat dat je brengt.

Want zolang jij je vasthoudt aan je bestaande idealen, of je bestaande beeld van jezelf en van de wereld, kost het je veel kracht en moeite en energie om te blijven staan waar je staat op het moment dat alles om je heen verandert, wat nu bijvoorbeeld het geval is. Dus je kracht, je stevigheid is dan even hetgeen wat je in een nare positie kan brengen.

Onze uitnodiging aan jou is om te kijken en te blijven kijken naar waar verbetering zit. Verbetering voor jóu welteverstaan, niet voor de buitenwereld. Op welke punten is jouw stevigheid té stevig geworden? Waar krijg jij geen ruimte meer van jezelf om mee te bewegen, om door te ontwikkelen? Als je dat gaat ervaren, gaat observeren, en gaat voelen dat het prettig voor jou is om af en toe even weer opnieuw een nieuwe stap te zetten, dan zal je merken dat jouw leven zich verrijkt. En dat je je prettiger gaat voelen, omdat je niet koste wat kost wilt vasthouden aan wat je weet en wat je kent.

Dus lieve kind, onze uitnodiging aan jou is om op onderzoek, op avontuur uit te gaan. Om in kleine stapjes te bewegen en te kijken in hoeverre jouw web nog opgerekt kan worden of kan worden uitgebreid of kan worden verzacht. Veel plezier in jouw proces.

Als je dit spinnenweb hebt gekozen, dan lijkt het erop alsof jouw leven een groot feest is. Dat je alles van de positieve kant kunt bekijken en dat het leven jou daarvoor beloont. Omdat je positief in het leven staat en mee kunt bewegen met alles wat er is en wat op jouw pad komt, ontvang jij van het leven de parels die je ziet bungelen aan dit webje.

Misschien lijkt voor de buitenwereld dit web ontzettend kwetsbaar. Maar vergis je niet: juist de meest flexibele webjes – ofwel de mensen die het meest flexibel zijn ingesteld – ontvangen de meeste schatten op hun pad. Omdat je je niet verzet tegen wat het leven je brengt. Omdat je openstaat voor het nieuwe. Omdat je openstaat om te ontvangen. Dat is een groot talent, lieve kind, en daar mag je af en toe best even bij stilstaan. Ook al is dit een natuurlijk talent wat jou is aangeboren, je leeft het ook vóór voor de mensen om je heen. Die kunnen veel leren van hoe jij in het leven staat. En die genieten vol mee van jouw behaalde successen, jouw frivoliteit en jouw positiviteit. Kijk of af en toe naar die al behaalde schatten. Kijk naar al het moois in jouw leven. En weet dat je een gezegend mens bent.

En als je merkt dat mensen negatief op jou reageren, of jaloers, weet dan dat dat alleen maar jaloezie is omdat zij zelf worstelen met hun positiviteit. Omdat ze misschien vastzitten in hun fermheid, hun niet kunnen bewegen, hun niet kunnen ontvangen. Neem dat maar gewoon zoals het is. Laat je er niet door uit het veld slaan en kijk of je deze personen met liefde tegemoet kunt treden. Weet dat jouw positiviteit onwankelbaar is, wat er ook gebeurt.

Als je dit web hebt gekozen dan lijkt het misschien alsof je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je bent iemand die graag in beweging is en die veel hooi op haar vork neemt, iemand die de lat hoog legt. Je denkt vaak dat je dingen moet doen en ondernemen om geaccepteerd te worden. En zie hier het resultaat van jarenlang dingen doen omdat je het gevoel hebt dat anderen dat van je verwachten.

Lieve kind, bescherm jezelf en probeer jouw web te laten zijn wat het is en kijk of je gewoon uit die kluwen kan blijven, uit die drukte. En weet dat er altijd een positieve kant zit aan het verhaal. Want alles wat jij hebt gedaan en ondernomen in je leven, heeft ervoor gezorgd dat je nu een rijk mens bent. Moe weliswaar, maar wel rijk.

Als je de volgende les ter hand neemt, dan zal jouw leven een positieve wending nemen. Weet dat je niet altijd bezig hoeft te zijn. Weet dat je daarmee soms het tegenovergestelde bereikt van wat je wilt. En geef jezelf vanaf nu de ruimte om zo nu en dan de boel wat meer de boel te laten. Om gewoon af en toe eens even een stapje terug te zetten en jezelf de ruimte geven om gewoon jezelf te mogen ZIJN, wat andere mensen daar ook van zullen vinden. Gun jezelf de ruimte om gewoon even niets meer te hoeven, dan alleen maar te Zijn. Als je dat doet, voor jezelf, dan zal je merken dat je een stuk meer ontspannen door het leven gaat. En dat je vanuit ontspanning heel veel mooiere dingen kunt creëren dan vanuit wilskracht.

Als je dit webje gekozen hebt, dit dunne, dunne draadje, dan heb je misschien het gevoel dat je leven aan een zijden draadje hangt. Dat alles zo maar kan instorten. Dat je geen houvast hebt om jezelf te redden op het moment dat het nodig is. Weet dan – en heb er het volle vertrouwen in – dat je er niet alleen voor staat in het leven. Weet dat er altijd een vangnet is, ook al kan je dat voor jezelf niet zien.

Als je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat, kijk dan eens om je heen en voel eens hoe veel mensen er van je houden en hoe veel mensen er voor je zullen zijn op het moment dat het even misschien echt niet meer gaat. En als je dat moeilijk vindt, als je dat nog niet kunt zien, weet dan dat er altijd hulp en steun en liefde en warmte komt van boven, van ons. Wij zijn altijd, altijd in de buurt om jou die steun en die veilige haven te bieden op het moment dat het niet goed met je gaat. Dus vertrouw daarop.

Vertrouw op de liefde. Vertrouw op de wereld en vertrouw op de wereld die je niet ziet. En vertrouw bovenal op jezelf. Want ook al voel je je soms kwetsbaarder dan kwetsbaar, weet dat je meer kunt hebben dan je denkt. En weet dat altijd de zon weer gaat schijnen. Altijd. En op de momenten dat je het niet gelooft, of dat niet kunt ervaren, kijk dan diep in je hart. Ga even stil zitten met je ogen dicht, leg je handen op je hart en voel dat de liefde die daar rondvaart niet alleen van jou komt maar ook van ons. Weet dat we allen achter je staan. Je bent prachtig lieve kind en je redt het wel.