Welke van de hiernaast afgebeelde bladeren trekt jouw aandacht?

Een keuze gemaakt?

Lees dan hieronder de verborgen boodschap van de dag achter jouw foto.

Ook al zijn er genoeg dingen die je dwars zitten, waar je je boos over maakt, bang voor bent of verdrietig van wordt, er is nog zo veel meer waar je je geluk uit kan halen. Dus kijk om je heen en focus je op de mooie dingen op deze dag van jouw leven. Dat hoeven helemaal geen grote dingen te zijn; dat mogen ook hele kleine dingen zijn. Een lekkere boterham met boter en chocoladehagel, een vogeltje voor je raam, het gesmeerpoets van je kind, die warme omhelzing van je partner, of dat leuke programma waar je zo hard bij kan lachen of zo bij weg kan genieten. Er is genoeg! Je hoeft er alleen maar alert op te zijn.

Wees niet bevreesd, want de toekomst ligt voor jou open. En weet dat bij alles wat mag gaan groeien en bloeien, bij alles wat goud voorspelt, dat daar een stukje loslaten bij hoort. Loslaten van oude gewoontes, oude gehechtheden, dingen waar je gewend aan bent. Dat is hoe het gaat. De wereld is constant in beweging en alleen maar ten goede. Vergeet dat niet! Ook voor jou bestaat het leven vooral uit moois met soms een tikkeltje loslaten.

Oh, wat zit jij heerlijk in je vel! Je bent gegrond, staat stevig op beide benen en weet wat jij wilt. En niemand kan jou daar vanaf brengen. En dat is heerlijk, want jij kan doen wat voor jou de bedoeling is. En ook al sta je daar misschien niet zo vaak bij stil, doe dat dan nu toch maar even. Durf stil te staan bij al het moois wat er in jouw leven is. Door stil te staan en te beseffen dat je het eigenlijk wel heel erg getroffen hebt, vergroot je je dankbaarheid voor elke dag. Je maakt jezelf ervan bewust dat er te genieten valt, waardoor je zelf nog meer geniet van het mooie wat deze wereld jou te bieden heeft.

Misschien voel je alsof er van alles moet. Alsof je wordt vastgehouden in een bepaald keurslijf. Maar weet dat je de vrijheid hebt om jezelf te zijn, wat er ook om jou heen gebeurt. Jij mag stralen op jouw manier. En ja, soms moeten er dingen in het leven. Maar er is nog genoeg vrijheid om jouw ding te doen en om dingen te kiezen die je echt leuk vindt om te doen. En weet ook dat je daarin gesteund wordt door ons, maar ook door alle lieve mensen om je heen. Dus focus je niet teveel op dat juk van alle dingen die er elke dag moeten gebeuren, maar focus je vooral op wat er wél kan en op alle lieve mensen die jou dagelijks steunen en je die vrijheid willen bieden.