Welke van de hiernaast afgebeelde boomstammen trekt jouw aandacht?

Heb je een keuze gemaakt?

Lees dan hieronder de verborgen boodschap van de dag achter jouw foto.

Als je deze boomstam gekozen hebt, ben je een echt ‘mensenmens’ en houd je ontzettend van contacten met anderen om je heen. Met vrienden, met je gezin, je familie, collega’s wellicht of misschien zelfs wel met mensen die je fysiek helemaal niet kent. Je houdt van verbinding je houdt van ‘samen’. We kunnen ons voorstellen dat in de tijd waarin we nu leven dat ‘samen’ er niet helemaal uitkomt zoals jij het het liefst zou willen zien. Maar weet lieve kind, dat ‘samen’ niet altijd in fysieke vorm samen hoeft te zijn. Samen kan ook heel goed door jezelf en je hart af te stemmen op degene van wie je houdt. En op die manier te voelen wat er tussen jullie is aan liefde, warmte, genegenheid en invoelendheid. Weet dat – ook al is het fysiek samenzijn op dit moment misschien niet altijd even makkelijk – je ook op een andere manier kunt genieten van samen. Al is het alleen maar door te beseffen wat een rijk mens je bent met zo veel lieve mensen om je heen.

Jij hebt de neiging om los te willen breken. Je bent het keurslijf waarin je zit of waarin je nu in deze tijd wordt gedwongen meer dan zat en je wilt daaruit breken. Je voelt je een beetje gevangen en opstandig. En dat is oké. Dat is een heel normaal gevoel voor iemand zoals jij die wil bewegen en zich ontwikkelen en alles wil beleven. Weet dat dit toch kán, zij het mondjesmaat. Weet dat er mogelijkheden zijn voor jou om je toch verder te ontwikkelen en om toch dingen te doen waar je van houdt, ook al voel je je op bepaalde vlakken nu ingedamd. Jouw kracht die van binnenuit komt is zo stevig! Als jij erin slaagt om jouw mindset van ‘niet-kunnen’te veranderen naar een ‘Yes I can’, en als jij gaat zien welke mogelijkheden er wél zijn om te doen waar je van droomt, wat je het liefst zou willen, dan zijn er altijd, áltijd mogelijkheden om te breken uit de sleur.
Wat we jou met name willen meegeven, is dat de gevangenis die je nu voelt niet wordt veroorzaakt door alles wat je van buitenaf wordt opgelegd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de mate waarin jij je gevangen voelt. En dus heb jij ook de vrijheid en de macht om te breken uit het gevoel van gevangen te zijn en om toch dingen te gaan ondernemen waar je blij van wordt. Het is niet meer dan een verandering van focus.

Als jij deze boomstam hebt gekozen, dan zoek je naar houvast en ben je op zoek naar zekerheden of duidelijkheden. Structuur. Het valt niet mee om in deze tijd te leven, omdat je telkens het gevoel hebt van het ene in het andere te vervallen, zonder dat je daar enige invloed op hebt. Je hoeft alleen maar te weten dat dat oké is. We zitten in een proces van verandering. En verandering op wereldniveau kan niet plaatsvinden zonder een verandering op persoonlijk niveau. En lieve kind, er gebeurt een heleboel bij jou van binnen op dit moment. En dat is allemaal ten goede.
Vergeet nooit dat elke verandering ook mooie dingen met zich meebrengt. Als jij je probeert vast te blijven klampen aan de dingen die je kent en die jou vertrouwd zijn, dan heb je een hele moeilijke tijd nu. Maar als jij met de ogen van een kind gaat kijken naar al het nieuwe wat er op jouw pad komt, naar de mooie dingen die deze veranderingen in deze periode jou kunnen brengen, dan kan jouw gevoel bij deze periode ook anders worden.
Lieve kind, jij hoeft er alleen maar op te vertrouwen dat wat er nu gebeurt in jouw leven en wat je nu voelt aan onrust van binnen, dat dat leidt tot veranderingen, maar zeker ook tot mooie nieuwe dingen. Mooie nieuwe inzichten, nieuwe wegen en paden die je misschien gaat bewandelen. De wereld staat zo op zijn kop dat eigenlijk alles mogelijk wordt. Ook voor jou. Dus ga op avontuur in jezelf en ga voelen wat er allemaal kan.

Als jij deze foto hebt gekozen, lieve kind, dan ben je een gezegend mens. Want deze boomstam, deze foto neemt zijn of haar eigen ruimte in. Jij bent en blijft gewoon wie je bent, met al je gekke, dwaze eigenschappen. Sommige mensen vinden het wel eens een beetje vreemd hoe jij in elkaar steekt, maar dit is alleen maar omdat die mensen niet gewend zijn met iemand om te gaan met iemand die gewoon helemaal zichzelf kan zijn. Met al zijn nukken en al zijn positieve en negatieve eigenschappen. Jij trekt je eigenlijk van niemand wat aan. Jij leeft je leven zoals je het wilt en dat kan alleen maar als voorbeeld dienen voor anderen.
Het enige waar je rekening mee mag houden zijn die stekels die je af en toe opzet, ook richting anderen. Als je merkt dat mensen daar allergisch op reageren, of jou daardoor gaan mijden, bedenk dan goed of dat is wat je wilt. Maar vooral; blijf lekker jezelf. Blijf leven op jouw gevoel en dan zal je altijd een enorme vrijheid en een enorme blijheid in jouw leven ervaren.