Dag 3: Bekijk het eens van de andere kant

Baal je enorm van wat er momenteel allemaal gebeurt? Zie je alleen maar de ellende, het verdriet de angst en de eenzaamheid van deze periode? Probeer het dan eens van een andere kant te bekijken!

Misschien besef je het nog niet, maar er is ook genoeg om van te genieten. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te cocoonen met mijn gezin en te beseffen dat het fijn is om zo veel tijd samen door te brengen. Ik geniet me suf op dit moment.

Misschien merk je dat het raar voelt om positief te spreken over deze crisis waarbij duizenden mensen sterven. Daarom gaan we een schrijfoefening doen waarmee je contact maakt met je onderbewuste, die geen last heeft van de oordelen van onze ‘mind’.

Wat heb je nodig: een pen en papier en een (eier)wekker:
1. Zet je wekker op 10 minuten (langer mag altijd!)
2. Schrijf deze zin bovenaan je papier: ‘Wat ik nu ontzettend fijn vind…
3. Begin te schrijven. Zonder na te denken wat je wilt schrijven. Zonder te letten op spelling of grammatica. Zonder terug te lezen wat je al hebt. En blijf schrijven. Als er even niets komt, schrijf dan opnieuw je beginzin op.
4. Stop pas met schrijven als de wekker gaat.
5. Lees hardop voor wat je zojuist hebt geschreven en neem de tijd om het goed tot je door te laten dringen.

Als je blijft schrijven, zonder je pen van het papier te halen, kom je als vanzelf in een diepere laag van je bewustzijn. Die waarin je hart het antwoord op je vragen geeft in plaats van je verstand. Er kunnen dan hele mooie teksten ontstaan. Teksten die je raken. Teksten die je inzichten geven die je niet had kunnen verzinnen. Dus; schrijf! En laat je verrassen door je eigen wijsheid en positiviteit.