Kersthealing 2020

Moet je iemand missen deze kerst? Heb je een rotjaar achter de rug? Zit je niet zo lekker in je vel? Voel je je eenzaam en alleen? Slaap je slecht? Of heb je gewoon behoefte aan een momentje ontspanning?

Gun jezelf dan deze energetische groepsbehandeling op afstand, vlak voor de kerst. Misschien brengt het je een gevoel van rust, vrede of liefde. Misschien slaap de je nachten erna weer heerlijk. Misschien voel je je gedragen en geliefd. Misschien heb je erna geen last meer van een fysieke kwaal. Misschien voel je wel de aanwezigheid van een overleden dierbare…

Alles is mogelijk. Mijn ervaring is dat elke deelnemer exact ervaart en ontvangt wat hij of zij op dat moment nodig heeft.
De behandeling is op afstand. Je ontvangt hem dus gewoon terwijl je thuis op de bank, je bed of in bad ligt. Hoe dat precies in zijn werk gaat, laat ik je t.z.t. weten.

Dus. Wil jij de kersthealing ontvangen? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier.
Jouw investering is 10 euro. Daarvan gaat de helft naar het KWF Kankerbestrijding. Je ontvangt een betaalverzoek via tikkie.

Eindejaarswandeling 2020

Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om de balans even op te maken. Wat is er dit jaar gebeurd – om mij heen, binnenin mij? Wat waren de pareltjes? Wat de dieptepunten? Wat hebben ze mij gebracht? Wat wil ik graag achterlaten en wat neem ik mee?

In deze sessie in het bos ga je aan de slag met je eigen proces. We zoeken de stilte, verbinden ons met de natuur en met onszelf en we creëren ons afgelopen jaar. Heel ongedwongen en vanzelf.

We sluiten af met een mooie individuele boodschap, als je dat wilt.

Data: zondag 27 december en woensdag 30 december
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Startpunt: Marellenweg 8 te Breda (de parkeerplaats voor restaurant Den Deijl)
Bijdrage: 30 euro p.p. (vooraf te voldoen via Tikkie)
Er is plaats voor 3 personen.
Opgeven kan via het contactformulier.

Nieuwjaarswandeling 2021

Het nieuwe jaar is van start! Wat gaat het ons brengen? Wat wensen we onszelf toe? Waar hopen we op?
We gaan het ontdekken en bestendigen tijdens deze sessie in het bos en sluiten af met een persoonlijke intuïtieve boodschap voor iedere deelnemer.
Ga je mee het bos in? Het maximale aantal deelnemers is 3.

Datum: zondag 3 januari 2021
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Startpunt: Marellenweg 8 te Breda (op de parkeerplaats voor Restaurant Den Deijl)
Investering: 30 euro p.p. (vooraf te voldoen via Tikkie)
Opgeven kan via het contactformulier.

Creëer je mooiste leven

Boodschappen achter de spinnenwebben

Vind de schatten in je stilte

Wat is spiritualiteit… voor jou?

“Ik moet je wel waarschuwen, ik ben helemaal niet spiritueel.” Ik hoor het hem nog zeggen, een week geleden bij onze kennismaking aan de telefoon. Op mijn vraag wat spiritualiteit dan betekent voor hem, antwoordt hij: “Geesten in huis en zo.” Vandaag tijdens onze wandeling vult hij zijn beeld van spiritualiteit aan: “Je krijgt bij dat woord ideeën van beurzen waar allerlei zweverige types achter een tafel zitten die dingen doen die ik niet begrijp. Waarzegsters en zo. Het lijkt zo ongrijpbaar.”

Tijdens onze wandeling merk ik dat deze man heel gevoelig is: hij voelt haarfijn aan of iemand te vertrouwen is, benadert anderen vanuit zijn hart, voelt wat klopt en wat niet, stroomt over van liefde – voor zijn gezin, maar ook voor de wereld. Is dat spiritueel? Ja. In mijn ogen wel. Absoluut.

Het woord spiritualiteit heeft een bepaalde lading. Zweverig. Geitenwollen sokken. Vaag. Naïef. Bestemd voor mensen die de wereld niet helder zien. Dát idee. Maar spiritueel is in mijn ogen niet meer dan bewust zijn. Van jezelf, van anderen, van hoe je in de wereld staat, hoe je reageert op een ander, van je waarden en je normen.
Spiritualiteit is het jezelf willen onderzoeken, de diepte in durven gaan, andere mensen kunnen zien in hun ware kern in plaats van enkel de buitenkant. Het is misschien een openstaan voor een ‘er is meer’ en een ‘het voelt gewoon niet goed’ en daarnaar kunnen luisteren.

Veel mensen nemen het woord spiritueel liever niet in de mond. Dat hoeft ook niet. Maar je mag jezelf best de ruimte geven om je gevoeligheid te onderzoeken. Ik weet namelijk uit ervaring dat dat je een boel oplevert. Een betere zelfkennis, hechtere contacten met anderen, of een mooie verbinding met ‘boven’ om zo maar eens wat te noemen. Voel jij daar wel wat voor? Dan hoef je je leven echt niet om te gooien. Je begint gewoon heel klein met de volgende oefening.

Maak elke week een momentje vrij voor jezelf. Zoek een mooie plek (in de natuur) en neem waar. Dat is alles. Kijk om je heen. En op een gegeven moment zal je beseffen dat je even niet gedacht hebt. Dat je alleen maar ‘bent’. Dat zijn de momenten waarop je contact kun maken met jezelf, je lichaam, de stem van je intuïtie, of waar je dan ook wilt beginnen.

Maak stap voor stap contact met jezelf en je zult ervaren dat je steeds makkelijk voelt hoe je lichaam aanvoelt, wat het nodig heeft, wat jíj nodig hebt. Jouw wensen, verlangens en behoeften. Luister naar je lichaam, naar je innerlijke stem. En handel ernaar. Geeft je lichaam aan dat het rust nodig heeft? Geef het dat dan. Voel je aan dat een bepaalde beslissing niet verstandig is, ook al lijkt het vanuit je ratio van wel? Luister dan tóch eens naar dat stemmetje diep van binnen, zonder het te checken met je verstand. Je zult merken dat de stem van je intuïtie – je innerlijke wijsheid – het bij het rechte eind had.

Spiritualiteit is niet ver verheven. Spiritualiteit is niet enkel bereikbaar voor degenen die volledig mindful leven en elke dag twee uur mediteren. Spiritualiteit is veel dichterbij dan velen van ons denken. Het is in ieder van ons. En het kent vele vormen. Je hoeft alleen maar de vorm te vinden die bij jou past. En te genieten van je reis naar een rijker zelf.

PS: Hoe het met die klant afliep? Die was dolblij. Omdat zijn negatieve gevoel bij spiritualiteit als sneeuw voor de zon was verdwenen. En hij nu in alle vrijheid mag gaan ontdekken wat er voor hem te ontdekken valt.

Contact maken met je hart

Gisterenavond heb ik een fijne energetische behandeling op afstand mogen geven aan een echte powervrouw. De boodschap die doorkwam was: ‘Als je eens wist hoe veel liefde hier zit… Je hoeft er alleen maar contact mee te maken en dan… pfffff”. Vrij vertaald: als we contact maken met ons hart, maken we contact met onze innerlijke wijsheid. Die kent moeiteloos de antwoorden op al onze levensvragen. Veel beter nog dan ons verstand. Daarnaast maak je contact met een onuitputtelijke bron van liefde die ervoor zorgt dat je minder afhankelijk bent van de liefde van een ander. Simpelweg omdat je alle liefde die je nodig hebt in jezelf voelt.

Best wel de moeite waard dus. Maar… hoe doe je dat nou eigenlijk, contact maken met je hart? Dat is nog niet zo makkelijk, als je jezelf hebt aangeleerd vooral te luisteren naar je verstand. Een spoedcursusje…

Ga lekker rustig liggen, zitten of staan op een plek waar je niet gestoord wordt. Richt je aandacht nu een tijdje op je ademhaling en merk hoe je stiller wordt van binnen. Leg nu je handen op je hart(chakra) en stuur je aandacht naar je handen. Wat voel je?

Merk gewoon maar op wat er gebeurt onder je handen. Misschien voel je iets bruisen of stromen, warmte, zachtheid, een kleur een vorm… Alles is goed. Oók als je niet meteen iets voelt. Alles wat je (opnieuw) moet leren kost tijd. Blijf het gewoon proberen, want oefening baart kunst. Blijf voelen, als een nieuwsgierig kind.

Gun jezelf elke dag zo’n moment. Een minuut of tien om even stil te worden en te voelen in je lijf, in je hart. En wie weet merk je zomaar ineens een energie op die je warm maakt van binnen, waar je blij van wordt, of tranen van in je ogen krijgt. Wellicht is het aanvankelijk klein en nauwelijks waarneembaar, maar het kan je ook overspoelen als een golf. Alles is goed.

Wil je nog een stapje verder? Kijk dan wat je hart nodig heeft, waar het naar verlangt. Misschien is het al gewoon heel blij met de connectie die je maakt, de aandacht die het krijgt. Of misschien vraagt het wel of je liefde wilt sturen. Je kunt ook vragen of je hart je iets te vertellen heeft. Dat kan een beetje raar voelen, maar doe het gewoon maar. Wie weet krijg je nog antwoord ook…

Je zult zien: hoe vaker je contact maakt met je hart, des te beter ga je haar kracht voelen. En die is me een partijtje sterk, dat wil je niet weten! Spannend? Misschien. De moeite waard? Zeker!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het leren voelen van je innerlijke krachtbron? Ik help je graag op weg.

Focus on the good… and the good gets better

Spanning en boosheid en angsten en verdriet ontstaan alleen daar waar jij het toelaat. Sterker nog, ze ontstaan vaak op jouw eigen initiatief. Als jij je focust op alles wat slecht is, op alles wat tegenzit, op iedereen die dingen doet precies zoals jij ze niet zou doen, en als je daarvan ontstemt raakt… En als je die boosheid voedt – door daarmee bezig te zijn, door bevestiging te zoeken, door elke keer als die bevestiging er is je weer op te winden – dan zorg jij er zelf voor dat jouw boosheid blijft bestaan. Die wordt daardoor alleen maar sterker en groter. Net als een kind dat je (te veel) eten geeft. Lees meer

Boodschappen achter de boomstammen