Open dag van centrum Djoj

Op de open dag van centrum Djoj in Rotterdam op 4 en 5 januari 2020 verzorg ik de workshops ‘Nooit meer overprikkeld’ en ‘Leven op gevoel’.

zaterdag 4 januari, 12.00-13.00 uur

Nooit meer overprikkeld

Ben jij (hoog)gevoelig? En heb je last van de prikkels die in onze maatschappij dagelijks op je afkomen? Lawaai, licht, straling van mobiele telefoons, collega’s die je ‘leegzuigen’? Sluit dan aan bij de workshop ‘Nooit meer overprikkeld’. Hierin neem ik je mee in de eerste stap om beter bij jezelf te kunnen blijven, onder welke omstandigheden dan ook.
Omdat hoog sensitieve personen (HSP) zeer empatisch zijn en we vaak precies aanvoelen wat anderen nodig hebben, hebben we de neiging om onszelf ‘weg te geven’. Dat maakt dat onze batterij aan energie snel leeg is. Dat kun je voorkomen door te leren hoe je met de ander verbinding kunnen maken zonder de verbinding met jezelf – je lichaam – te verliezen. De techniek is niet moeilijk, maar vergt wel wat oefening.
In deze workshop op zaterdag 4 januari neem ik je mee in een simpele meditatieoefening die je leven als HSP aanzienlijk leuker kan maken. Je bent meer dan welkom!

zondag 5 januari 15.45-16.45 uur

Leven op gevoel

In onze maatschappij leren we vooral te leven vanuit ons denken. Dat gaat vaak een hele tijd goed. Tot we vastlopen op bepaalde levensthema’s en we deze proberen op te lossen met ons hoofd. En dat gaat niet. Simpelweg omdat de dingen die er echt toe doen niet met verstand zijn op te lossen.
Als je leert hoe je weer naar de aangeboren staat van leven op gevoel terug kunt, zal je merken dat levensvragen als ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’ veel makkelijker te beantwoorden zijn. Hoe fijn is dat?
In de workshop op 5 jdoen we een aantal praktische oefeningen die je helpen contact te maken met je intuïtie en vraagstukken te benaderen vanuit je hart in plaats van je hoofd. Het is makkelijker dan je denkt. Doe je mee?
Meer informatie lees je op de website van Centrum Djoj.

Blijven hollen om niet te voelen

Een oud-collega van me is een enorme wervelwind met een berg energie waar je ú tegen zegt. Waar je mij al voor schijndood achter kunt laten, is zij nog maar net uit de startblokken. Gisteren appte ze me haar plannen voor de komende maanden. Naast de feestelijkheden van de decembermaand en alles wat daarbij komt kijken, is ze druk met de verhuizing van haar gezin begin volgende jaar. Daarnaast heeft ze ook nog het verlies van haar schoonvader te verwerken, die ze drie weken terug heeft verloren. En oh ja, komende maand zijn haar ouders 45 jaar getrouwd en in januari wordt mams 70. Dat vraagt ook nog wel het één en ander aan voorbereiding.

Poeh. Ik krijg het al warm als ik het alleen al lees… Als ik dat in ons gesprek op Whatsapp benoem, zegt ze: “Het komt zoals het komt. Ik kan er niks aan veranderen. Ik weet ook niet beter.” Als ik vraag of ze ook wel eens – ik ken haar inmiddels een beetje – aan zichzelf toe komt, grapt ze: “Was da???” Ze kent zichzelf ook een beetje.

Intuïtief ingegeven bied ik aan haar een keer mee het bos in te nemen. De stilte in. Om even tot zichzelf te komen. Of zo. Haar reactie daarop is hilarisch: “Nee joh, ben jij gek!!! DOOD ENG!!!” En met een lachende emoticon: “Ik hou niet van stilte. S-A-A-I. Rust brengt juist ONrust! Brrr… Ik word mega ongemakkelijk van. Ga ik vanzelf alleen maar huilen. Daar heb ik toch geen zin in?”

Aha. Daar hebben we hem, de angel die we in de westerse wereld elke dag opnieuw massaal proberen te ontwijken: emoties. We blijven maar rennen, van het één in het ander. Soms omdat we het leuk vinden, soms omdat we denken dat het moet, soms omdat we niet anders kennen en soms om zaken te ontlopen. Zoals vervelende emoties. Als je holt, voel je die namelijk niet. En de (mentale) pijn van nare emoties vinden we vaak een enger vooruitzicht dan de (fysieke) pijn van het rennen.

Als je blijft rondhollen, geef je je emoties geen ruimte. Het wegdrukken ervan is alsof je een ballon onder water duwt; het kost veel energie en plopt toch wel een keer op. Waarschijnlijk op een moment dat het helemáál niet uitkomt. Tijdens een belangrijke meeting op je werk, bijvoorbeeld. Of op een familiefeestje als een nicht oprecht geïnteresseerd aan je vraagt hoe het nou écht met je gaat.

Weet je wat het is met emoties? Ze gaan niet weg totdat jij ze laat gaan. En dat kun je over het algemeen beter eerder dan later doen. Want hoe langer je een emotie binnenhoudt, hoe groter en vervelender die wordt. Dus. Voel je tranen? Laat ze stromen. Voel je angst? Ga er eens even voor zitten en luister er gewoon maar naar. Je zult merken dat je angst voor de emotie vaak groter is dan de emotie zelf.

Duw jij ook al een tijdje een ballon onder water? Ik neem je graag een keer mee het bos in. Laten we hem daar samen rustig naar de oppervlakte komen.

Bekijk ook nog eens mijn allereerste vlog, over het laten stromen van emoties.

Kersthealing voor mensen die iemand missen

Als je een geliefde hebt verloren, zie je misschien als een berg op tegen de feestdagen. Om het scherpe randje van het verdriet wat te verzachten, geef ik de avond voor kerstavond een groepshealing op afstand, die je gewoon in je eigen huis kunt ontvangen. Lees meer

Heb geduld

Een jaar terug had ik een schat van een collega. Net dertig, met maar één wens: moeder worden. Haar vaste vriend had die wens ook, maar wilde er nog even mee wachten. Twee jaar lang heb ik het verlangen en verdriet van mijn collega gadegeslagen. Met in mijn achterhoofd de overtuiging dat het met haar moederwens wel goed zou komen. Inmiddels is het een jaar later en heeft ze een wolk van een zoon in haar armen mogen sluiten. Lees meer

Eindejaarswandeling 2019

Ook dit jaar organiseert Puur Natuur Coaching weer een eindejaarswandeling in het Mastbos in Breda. Tijdens deze wandeling nemen we de tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Wat heeft 2019 jou gebracht? En wat wil je graag achterlaten?
Daarnaast nemen we alvast een sneak peak naar het nieuwe jaar. Wat zijn je wensen voor 2020?
De wandeling sluiten we af met voor ieder een persoonlijke intuïtieve boodschap. Ben je erbij? Opgeven kan via de mail: info@puurnatuurcoaching.nl of het contactformulier op deze site.

Datum: zondag 29 december
Tijdstip: 10.00-12.30 uur
Locatie: we verzamelen op de parkeerplaats van Restaurant Huis Den Deijl, Marellenweg 8, 4836 BH Breda
Investering: 15 euro, inclusief wat koffie/thee met wat lekkers onderweg

 

Durf jij het diepe in te springen?

Je zit altíjd op het juiste pad!

Terug naar je essentie

Kwetsen of gekwetst worden

Op een borrel ontmoette ik een jongeman die me geïnteresseerd vroeg hoe je het beste om kunt gaan met mensen met hooggevoeligheid. In zijn werk was hij eens geconfronteerd met een klant, die snel ‘geraakt’ was. De jongen en zijn collega’s bespraken samen hoe ze daarmee om moesten gaan, omdat ze de vrouw wilden ontzien.  Lees meer

Hoe dik is de muur om jouw hart?

Heel veel mensen vinden het eng om zichzelf open te stellen. Omdat ze bang zijn dat als ze zichzelf in kwetsbaarheid laten zien aan anderen, die ander hen kan kwetsen. Want ja, als je hart open staat, dan doet één prikje er middenin veel zeer. Lees meer